Tgrt Haber
01 Ekim 2022 23:20 - Güncelleme : 02 Ekim 2022 00:13

Mersin'deki hain saldırıda yeni gelişme: Teröristlerin kullandığı paramotoruna ulaşıldı

Mersin'de Tece Polisevi'ne hain saldırıyı düzenleyen PKK'lı teröristlerin, Suriye'den gelmek için kullandıkları paramotora ulaşıldı. Teröristlerin paramotorun alt ve yan kısımlarına özel eklemeler yaptığı, bu alanların silah, patlayıcı madde, yaşam malzemesi taşımak için kullanıldığı öğrenildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Mersin'deki hain saldırıda yeni gelişme: Teröristlerin kullandığı paramotoruna ulaşıldı
Mersin,PKK,Terörist,Polisevi,Süleyman Soylu

Mersin'de Tece Polisevi'ne eli kanlı PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda, teröristler son ana kadar kahramanca direnen polis memuru Sedat Gezer şehit düşmüştü. Hain saldırıya ilişkin soruşturma devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristlerin paramotorla Münbiç'ten Tarsus'a geldiklerini açıklamıştı.

Bakan Soylu, hain saldırı öncesi yaptıklarına ilişkin, Münbiç'ten hareket ettiklerini ve eylemden önceki akşam saat 20.00 itibarıyla tam 12-13 saat paramotorla Tarsus'a geldiklerini söylemişti.

Hain saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Tarsus'a bağlı Çöplü Mahallesi'nde yapılan aramada, terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen paramotorun parçaları ele geçirildi.

PARAMOTOR ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan ön inceleme neticesinde "Trike" olarak da bilinen hava aracının İtalya menşeili "FLY Products Marka ECO 2 Light" model çift kişi taşıma kapasiteli paramotor olduğu tespit edildi.

Mersin'deki hain saldırıda yeni gelişme: Teröristlerin kullandığı paramotoruna ulaşıldı

ÖZEL EKLEMELER YAPTIKLARI TESPİT EDİLDİ

Paraşüt şeklinde kanadı bulunan üç tekerlekli şasi yapısıyla yerden kalkış ve iniş yapabilen paramotorun, çok geniş kanat yapısı nedeniyle yüksek irtifalara çıkabildiği ve 2 kişinin yanı sıra haricen ağırlık da taşıyabildiği belirlendi.

Teröristlerin paramotorun alt ve yan kısımlarına özel eklemeler yaptığı, bu alanların silah, patlayıcı madde, yaşam malzemesi taşımak için kullanıldığı öğrenildi.

ROTASI BELİRLENDİ

Teröristlerin Mersin'e ulaşmak için kullandığı rotada yapılan çalışmalar sonucu netlik kazandı. Paramotorun muhtemel rotasıyla ilgili yapılan çalışmalarda, 25 Eylül 2022 tarihinde saat 20.23 sıralarında Suriye'nin Münbiç bölgesinden hareket ederek, 22.30 sıralarında Afrin bölgesine geldiği belirlendi.

Teröristlerin daha sonra Afrin'den hareket ederek, 25 Eylül’ü 26 Eylül’e bağlayan gece sabaha karşı Mersin Tarsus ilçesine bağlı Çöplü Mahallesinde tarım arazilerinin bulunduğu bir alana iniş gerçekleştirdiği değerlendiriliyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...