Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 May 2014 20:52

Meskan Dağı'nda askerden 1 Mayıs müdahalesi

Hakkari'de valiliğin yasaklamasına rağmen 1 Mayıs'ı Meskan Dağı'nda kutlamak isteyen gruba, jandarma ve polis müdahale etti.

Meskan Dağı'nda askerden 1 Mayıs müdahalesi
hakkari, Meskan Dağı, 1 mayıs, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Hakkari'de 42 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Emek ve Demokrasi Platformu, valiliğin yasaklama kararına rağmen 1 Mayıs kutlamalarını askeri operasyon ve kalekol yapıldığı ileri sürülen 1600 rakımlı Meskan Dağı'nda yapmak istedi. Toplanan gruplar, sabah saatlerinden itibaren Meskan Dağı'na gitmeye başladı. Kutlamalar, BDP tarafından dağda kurulan barış nöbet çadırının bulunduğu alanda başladı. Burada halaylar çekildikten sonra Türk İş Hakkari Temsilcisi Seyfullah Akın ve KESK Dönem Sözcüsü Süleyman Aşkan birer konuşma yaptı. Kutlamalarda karla karışık yağmurdan korunmak için vatandaşlar ağaç, afiş bezleri ve naylonların altına girdi. Daha sonra BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Hakkari İl Eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, Çukurca Belediye Eş Başkanları Servet Tunç ve Hilal Duman, BDP'nin Yüksekova ve Çukurca ilçe örgütü yöneticileri, İHD, Meya-Der, KESK yöneticileri, diğer sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda kişi Meskan Dağı zirvesine doğru yürüyüşe geçti. 1 saatlik yürüyüşün ardından gruba izin vermeyen Jandarma Özel Harekat Timleri, grubun önünü kesti. Milletvekili Esat Canan'ın askeri yetkililerle yaptığı görüşmenin ardından grubun zirveye çıkmasına izin verildi. Zirveye çıkarken düşme tehlikesi geçiren Barış Anneleri'ne izin verilmemesi üzerine gruptaki kişilerden bazıları taşlarla askerlere saldırdı. Bunun üzerine askerler ve İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekibi gruba gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale etti. Çıkan olaylarda 20 kişi yaralandı. Olaylar esnasında AA muhabiri Yılmaz Kazandıoğlu da uçurumdan yuvarlanarak hafif yaralanırken, kamerası ise hasar gördü. Olaylar halen devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...