Tgrt Haber
04 Aralık 2021 12:06

Yüzbinlerce staj mağduru çözüm bekliyor

Meslek okullarında zorunlu staj yapan öğrenciler, ekonomiye katkı sağlıyor. Ancak öğrenciler, sigorta başlangıç tarihinin SSK başlangıcı sayılmaması sebebiyle ileri yaşlarda mağdur oluyor.

Yüzbinlerce staj mağduru çözüm bekliyor
Staj mağduru,Meslek liseleri

Meslek okullarında zorunlu stajlar yaparak mesleği mutfağında öğrenen ve ekonomiye katkı sağlayan öğrenciler, sigorta başlangıç tarihinin SSK başlangıcı sayılmaması sebebiyle ileri yaşlarda mağdur oluyor.  Haftada iş yerlerinde 3 gün çalışan öğrencilerin sigortaları, emeklilik sisteminde geçerli sayılmıyor. TGRT Haber’e bağlanan Staj Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, Türkiye’de 1 milyon 300 kişinin staj mağduru olduğunu söyledi.

50 KANUN TEKLİFİ REDDEDİLDİ 

Öğrencilerin ekonomiye ve üretime destek verdiklerini belirten Salman, “Okullarımız tarafından bize sigorta kartı verildi. Sigorta giriş kartlarındaki tarih sigorta girişi olarak yazıldı. Ancak tüm sigorta kolları yatmadığından emekliliğimizde bu çalıştığımız günler sayılmıyor. Burada bizim isteğimiz borçlanma yöntemidir. Staj sürelerini borçlanarak bütçeye destek verebiliriz. Biz bunu Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve tüm siyasi partilerden talep ettik. TBMM’ye 50’ye yakın kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifleri nedense hep reddedildi” dedi. 

Yüzbinlerce staj mağduru çözüm bekliyor

1 MİLYON 300 KİŞİ MAĞDUR 

Salman, öğrencilerin haftalık olarak iş yerlerinde 3 gün aktif çalıştığını  ve 2 günde okulda eğitim gördüğünü belirtti. Aradaki süreleri borçlanmak istediklerini kaydeden Salman, “Bu borçlanmayı devlete külfet olarak değil katkı sağlamak üzerine konumlandırmak istedik” ifadelerini kullandı. Salman, 2017’de mağdurlar olarak derneği kurduklarını belirterek “Türkiye’de 1 milyon 300 kişinin staj mağduru” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
LDR 5 Ağustos 2022 10:33

sigorta başlangıç tarihinin SSK başlangıcı sayılmasını İSTİYORUZ

Sonraki Haber Yükleniyor...