Tgrt Haber
20 Şubat 2015 13:42

Meteoroloji açıkladı, Ilık ve yağışlı hava geliyor

Türkiye'nin batı kıyıları, pazar günü akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji açıkladı, Ilık ve yağışlı hava geliyor
Anadolu,Sibirya,Akdeniz,Güneydoğu,Karadeniz,Meteoroloji,

Türkiye'nin batı kıyıları, pazar  günü akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı  havanın etkisine girecek. Hava sıcaklıkları batı bölgelerden başlayarak önümüzdeki hafta yurt  genelinde artacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Hafta başından bu yana Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir  sistemin etkisinde bulunan Türkiye'nin büyük bölümünde etkili kar yağışları  meydana gelirken, hava sıcaklıkları ülkenin batı bölgelerinde kuvvetli kuzey  yönlü rüzgarla birlikte hissedilir derecede azaldı ve mevsim normallerinin  altında seyretti.
AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı  bilgiye göre, soğuk ve yağışlı hava, yarın Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve  Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğusunda yağışlara neden olduktan sonra ülkeyi terk  edecek. Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın yurdu terk etmesinden sonra  pazar günü akşam saatlerinden itibaren Türkiye'nin batı kıyıları, Orta Akdeniz  üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklıkları ise batı bölgelerden başlayarak önümüzdeki hafta  yurt genelinde artacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Önümüzdeki hafta Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen ılık ve  yağışlı sistem sebebiyle ülke genelinde görülecek yağışlar genellikle yağmur, Ege  ve Akdeniz kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Yağışlar, sadece Doğu Anadolu ile iç bölgelerin yüksek kesimlerinde  karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...