Tgrt Haber
26 Haziran 2022 18:14 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 00:58

Meteoroloji, AFAD ve Bakanlık peş peşe uyardı: 6 il için kırmızı alarm! Gök delinecek, sel ve su baskınlarına dikkat

Son dakika haberi: Meteoroloji, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD'dan Karadeniz'de bu geceden itibaren etkili olması beklenen sağanak yağış öncesi peş peşe açıklamalar geldi. 6 için kırmızı kodlu uyarı verilen açıklamada, ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Öte yandan Bakan Soylu da, sosyal medya hesabından Batı Karadeniz'de beklenen şiddetli sağanakla ilgili 'Teyakkuzdayız' mesajı verdi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Meteoroloji, AFAD ve Bakanlık peş peşe uyardı: 6 il için kırmızı alarm! Gök delinecek, sel ve su baskınlarına dikkat
Meteoroloji,AFAD,Karadeniz,Sağanak,Hava durumu,Sel,MGM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'de bu geceden itibaren şiddetli sağanağın etkisi altına gireceği bildirildi. Uyarılar peş peşe yapılırken 3 ilde kriz merkezleri oluşturuldu.

6 İL İÇİN KIRMZI KODLU UYARI

Meteoroloji'nin bilgilendirmesi doğrultusunda AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan da açıklama yapıldı. Bartın, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Düzce için kırmızı kodlu uyarı yapıldı.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1541075956516937729

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Batı ve Orta Karadeniz’deki 6 ilde 'kırmızı kodlu' uyarı yapıldığı bu illerde bulunan vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgâra karşı her zamankinden daha dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

https://twitter.com/csbgovtr/status/1541043211703123973

EVLERİ SU BASTI, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Bartın ve Karabük'te etkili olan sağanak nedeniyle de bazı evleri su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı. Orduyeri Mahallesi'nde mahsur kalan araçlar, itfaiye ekiplerince halat yardımıyla çekilerek kurtarıldı.

KÖPRÜLER YIKILDI YOLLAR TRAFİĞE KAPANDI

Karabük'ün Yenice ilçesinde metrekareye 50 kilogram yağış düştü. Çok sayıda heyelanın yaşandığı ilçede, köprüler yıkıldı, yollar kapandı. İlçe halkı 24 yıl sonra yeniden sel korkusu ile karşı karşıya kaldı.

Meteoroloji, AFAD ve Bakanlık peş peşe uyardı: 6 il için kırmızı alarm! Gök delinecek, sel ve su baskınlarına dikkat

KARABÜK'TE HEYELAN UYARISI

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada da heyelan uyarısı yer aldı.

Açıklamada, "Bölgemizde halen yerel kuvvetli olarak devam eden sağanak yağışların bu gece (Pazar) saatlerinden itibaren yarın gece (Pazartesi) saatlerine kadar, etkisini artırması beklendiğinden vatandaşlarımızın dere kenarlarına inmemesi heyelan riski taşıyan bölgelere yaklaşılmaması ve ayrıca tehlike arz eden yapılardan uzak durması ani sel su baskını heyelan yağış anında rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

BAKAN SOYLU'DAN 'TEYAKKUZDAYIZ' MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından Batı Karadeniz'de beklenen şiddetli sağanakla ilgili 'Teyakkuzdayız' mesajı verdi.

Batı Karadeniz'de devam eden sağanak yağış ve sel riskine karşı açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Teyakkuzdayız. Dünden itibaren meteorolojinin uyarılarıyla sel riskine karşı; Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Zonguldak ve ve tüm Batı Karadeniz'de; Valilerimiz, kaymakamlarımız, AFAD Teşkilatımız ve tüm paydaş kurumlarımızla teyakkuzdayız. Lütfen uyarıları dikkate alalım" dedi.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1541150198352707584

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gececi26 Haziran 2022 23:55

Allah sonumuzu hayır etsin Allahu tealanin Adadı kimsenin gücü yetmez Allah Korusun ülkemizin her köşesini Allaha emanetiz

Sonraki Haber Yükleniyor...