Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ocak 2020 11:15

Meteoroloji duyurdu! Yurt geneli ve deprem bölgesi için yeni uyarı

Sivrice depreminin vurduğu Elazığ ve Malatya çevresinde hava sıcaklığı geceleri yer yer eksi 13 dereceye düşecek. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre önümüzdeki iki gün boyunca soğuk hava etkisini sürdürecek. Çarşamba gününden itibaren ise yağmur ve yer yer kar yağışı görülecek.

Meteoroloji duyurdu! Yurt geneli ve deprem bölgesi için yeni uyarı
meteoroloji,

Elazığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından artçı depremlerin birbirini izlediği bölgede enkaz altında kalanları arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Peki deprem bölgesinde önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak? Meteoroloji 26 Ocak yurt geneli hava durumu tahmini raporu açıklandı.

YURT GENELİ HAVA DURUMU

Yurt genelinde parçalı bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar ise 2-4 derece mevsim normallerinin üzerine çıkıyor. Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyıları, Edirne'nin güney çevreleri ve Kuzey Ege kıyılarının yer yer hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sisli 8
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 13
İzmir: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 14
Adana: Parçalı ve az bulutlu 16
Antalya: Az bulutlu 17
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 14
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 12
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sisli -4
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sisli 12

GECE SICAKLIKLAR EKSİ 12 DERECEYE DÜŞECEK

Depremde evleri yıkılan ya da hasar gören depremzedeler için en büyük zorluklardan biri de hava şartları. Bölgede geceleri sıcaklık eksi 13 dereceye kadar düşüyor.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; soğuk hava pazar, pazartesi ve salı da kendini hissettirecek. Çarşamba gününden itibaren ise soğuk havayla birlikte yağmur ve kar görülecek. Kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde iki gün boyunca etkili olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...