Tgrt Haber
07 Ağustos 2017 17:47

Meteoroloji korkuttu: İstanbul 53 derece hissedecek

Hava sıcaklıkları yükseliyor, artan nem daha da yüksek hissedilmesine neden oluyor. Geçtiğimiz cuma artmaya başlayan sıcak ve nemli hava yarın rekor sıcaklıkların hissedilmesine neden olacak. Sıcaklıklar hafta sonuna kadar aynı seviyede devam edecek...

Meteoroloji korkuttu: İstanbul 53 derece hissedecek
hava durumu,sıcaklık

Sıcaklardan bunalan vatandaşları Meteoroloji’nin hava tahminlere korkuttu. İstanbul’da bugün41 dereceye kadar yükselen hissedilen sıcaklıklar yarın yoğun nemin de etkisiyle aşırı boyutlarda hissedecek. İstanbul yarın öğlen saatlerinde sıcaklık 36 derece olacak ancak  sıcaklık 53 derece hissedecek. Bunaltıcı sıcaklar akşam da devam edecek. Akşam saat 9’a kadar hissedilen sıcaklıklar 40 derecenin altına inmeyecek.
SICAK HAVA YURDU TERK ETMİYOR

Yarın zirveye ulaşacak olan sıcak hava yurdu terk etmiyor. Cumartesi gününe kadar devam edecek olan sıcaklıklar nemin etkisinin yoğun olduğu bölgelerde rekor seviyelere ulaşacak.
NEM %94’E ULAŞTI

İstanbul’da özellikle Karadeniz’e yakın  ilçelerde yüksek nem oranı bugün de etkisini gösteriyor. Meteoroloji’nin verilerine göre Arnavutköy Terkos’da nem oranı yüzde 94’e ulaşırken, Sarıyer Kilyos’ta yüzde 90, Beykoz Anadolu Feneri’nde yüzde 89, Silivri’de yüzde 90, Çatalca’da yüzde 84’luk nem oranı ölçüldü.  Sıcak ve nemin etkisinden kurtulmak için bir çok kişi denize ve yeşil alanlara akın etti.  İstanbul’da yüksek nem oranları bunaltacak şekilde etkili olmaya devam ediyor. Özellikle ölçülen yüksek nem oranlarının İstanbul’un kuzey bölgelerinde oldu.  İstanbul’un çeşitli ilçelerinde ölçülen sıcaklık değerleri 28 ila 33 derece arasında değişirken, yüksek nem ise hissedilen sıcaklık derecelerini yüksek oranlara çıkartıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...