Tgrt Haber
12 Ocak 2022 09:48

Meteoroloji saat vererek uyardı: Kar kuvvetli geliyor! (12 Ocak 2022 hava durumu)

Meteoroloji’den gelen son bilgilere göre, hava sıcaklıklarının yurt genelinde 6 ila 12 derece azalacağı ve havanın yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar ve yağış bekleniyor. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği bildirildi. Meteoroloji uzmanları İstanbul’da kar yağışının etkili olacağını açıkladı. İşte 12 Ocak 2022 hava durumuyla ilgili Meteorolojinin son tahminleri...

Meteoroloji saat vererek uyardı: Kar kuvvetli geliyor! (12 Ocak 2022 hava durumu)
Hava durumu,Meteoroloji,Kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Ocak 2022 tarihli hava durumu raporunu haritalı olarak paylaştı. Ülke genelinde hava sıcaklıkları düşerken yurdun birçok kesiminde bulutlu ve yağışlı bir hava hakim olacak. İstanbul'da beklenen kar yağışı da Edirne üzerinden giriş yaptı.

RÜZGAR 90 KM HIZLA ESECEK

MGM’den yapılan uyarıda rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esecek.

Meteoroloji saat vererek uyardı: Kar kuvvetli geliyor! (12 Ocak 2022 hava durumu)
Ülke genelinde hava sıcaklıkları düşerken yurdun birçok kesiminde bulutlu ve yağışlı bir hava hakim olacak.

İstanbulluların beklediği kar yağışı Edirne’den giriş yaptı. Marmara’nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının İstanbul’a gün içinde ulaşması bekleniyor.  Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şen, "Bugün Trakya da gece başlayan kar istanbula sabah saatlerinden itibaren önce Avrupa yakası sonra Anadolu yakasında KKY ve KAR şeklinde olacak. Yarın öğlen KAR İstanbulu terk edecek doğuya kayacak. Sıcaklık 3 C" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji saat vererek uyardı: Kar kuvvetli geliyor! (12 Ocak 2022 hava durumu)
İstanbulluların beklediği kar yağışı Edirne’den giriş yaptı. Marmara’nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının İstanbul’a gün içinde ulaşması bekleniyor.

KAR YAĞIŞI İÇİN TEDBİRLER ALINDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamanın ardından, İstanbul'da sağanak yağış yerini kar yağışına bırakacağı bilgisi paylaşıldı. Kar yağışı öncesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), harekete geçti ve ek tedbirler aldı. AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü, "7 binin üzerinde personel ve bin 500’ün üzerinde araç, iş makinesi hazır. Kar yağışının başlaması ile 7/24 vardiya düzenine geçilecek ve çalışmalarımız, merkezimiz üzerinden gerçekleştirilcek" dedi.

Meteoroloji saat vererek uyardı: Kar kuvvetli geliyor! (12 Ocak 2022 hava durumu)
Kar yağışı öncesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), harekete geçti ve ek tedbirler aldı

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARDI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nin değerlendirmelerine göre; bölge genelinde hava sıcaklıklarının bugün itibariyle hissedilir derecede azalacağı bildirildi. Açıklamada, "İstanbul'da yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor." denildi.

Meteoroloji saat vererek uyardı: Kar kuvvetli geliyor! (12 Ocak 2022 hava durumu)
İstanbul Valiliği tarafından yapılan uyarı

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün günler öncesinden İstanbulluları uyardığı kar yağışı başladı. Beklenen kar yağışı sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un yüksek kesimlerinde sulu kar şeklinde etkili oldu. Çatalca’da etkili olan kar Akalan köyünü beyaz örtü ile kapladı. Karın yanı sıra fırtınada etkili olmaya devam ediyor. Beyaza bürünen köy havadan drone ile görüntülendi.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

MARMARA
Çok bulutlu yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA °C, 7°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

EDİRNE °C, -1°C
Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

İSTANBUL °C, 4°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

KOCAELİ °C, 8°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

EGE

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, yağmur ve sağanak, güney kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

DENİZLİ °C, 12°C
Çok bulutlu ve yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla karla karışık yağmurlu

İZMİR °C, 10°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 10°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 13°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 13°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 13°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 7°C
Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, zamanla yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya, Karaman ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 8°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR °C, 6°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KONYA °C, 5°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, güneyinin yükseklerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

SİVAS °C, 6°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç kesimleri ile zamanla bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 6°C
Çok bulutlu ve yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı

DÜZCE °C, 10°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU °C, 6°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 9°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla Orta Karadeniz'in karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta Karadeniz kıyıları ile Amasya ve Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 9°C
Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ÇORUM °C, 7°C
Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -1°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu

VAN °C, 4°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 10°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP °C, 9°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT °C, 10°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 10°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

EĞİTİME KAR VE FIRTINA ENGELİ: 5 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kırklareli, Konya, Denizli ve Çanakkale’de eğitime bir gün ara verildi. Tunceli’de ise eğitime verilen ara 1 gün daha uzadı.

KIRKLARELİ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kırklareli'nde bugün yüz yüze eğitim yapılmayacak. Valilikten yapılan açıklamada kent merkezindeki eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 12 Ocak Çarşamba günü için ara verildiği bildirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak Kofçaz ilçesinde de fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verilmişti.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de beklenen olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle, taşımalı ve köy okullarında eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 12 Ocak Çarşamba günü bölge genelinde hava şartlarında olumsuzluk yaşanmasının ve kar yağışının beklendiği belirtildi.

DENİZLİ

Denizli'nin Çameli ilçesinde, kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Çameli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı sebebiyle ilçe genelinde 12 Ocak çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verildiği belirtildi. Olumsuz hava şartlarının insan sağlığını ve trafik güvenliğini tehlike oluşturabileceği belirtilen açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da yarın izinli sayılacağı kaydedildi. Eğitim ve öğretimin yarın uzaktan devam edileceği belirtildi.

KONYA

Konya'nın Derebucak ilçesinde kar yağışı sebebiyle yüz yüze eğitime bir gün ara verildi. Derebucak'da yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile tüm eğitim kurumlarında çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verildi. Uzaktan eğitim kararı alınan ilçede, engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılacak.

TUNCELİ

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 3 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğu ilçede eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı. Ovakcık'ta 3 gündür aralıksız yağan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İlçe merkezinde 70 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde bir metreyi aştı, 20 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçede etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...