Tgrt Haber
22 Eylül 2021 09:35

Meteoroloji saat vererek uyardı: Sağanak geliyor

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre, yurdun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak etkili olacak. 52 ilde görülecek yağışın özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir'de akşam saatlerine doğru etkisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji saat vererek uyardı: Sağanak geliyor
meteoroloji,sağanak,hava durumu,yağmur

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Yurdun büyük bölümünde sağanak görülecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son hava tahminlerine göre; Türkiye'nin kuzey, iç ve batı bölümleri parçalı ve yer yer çok bulutlu seyredecek. Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında olacak. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

SICAKLIK DÜŞÜYOR

Yağışların; Osmaniye, Hatay kıyıları, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor.

Kuzey ve iç bölümlerde hava sıcaklığı 4 ila 8 derece azalırken, diğer kesimlerde sıcaklık mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise kuzeyli, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji saat vererek uyardı: Sağanak geliyor

3 BÜYÜKŞEHİRDE SAĞANAK VAR

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 23
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23
İzmir: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı 29
Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33
Antalya: Az bulutlu ve açık 33
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 18
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel olmak üzere kuvvetli, kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor) 21
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 21
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 34

Meteoroloji saat vererek uyardı: Sağanak geliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...