Tgrt Haber
27 Ekim 2016 14:58

Meteoroloji uyardı! Fırtına geliyor

Vatandaşlara kritik uyarı geldi. Kuzey Ege'de, bugünden itibaren fırtınanın etkili olması ve yer yer 90 kilometre hızında esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji uyardı! Fırtına geliyor
meteoroloji,hava durumu,kuzey ege,meteorolojiden son dakika uyarısı,fırtına,hava bugün nasıl olacak,fırtına var mı,yağmur yağacak mı,hava durumu son dakika,kar yağacak mı,sel uyarısı,

Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi! Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,  Kuzey Ege'de öğleden sonra rüzgar, kuvvetini arttırarak kuzey ve kuzeydoğu  yönlerden saatte 50-75 kilometre hızında fırtına, açıklarda ise yer yer 90  kilometre hızında kuvvetli fırtına şeklinde esecek.
 Açıklamada, 29 Ekim Cumartesi günü sabahtan itibaren etkisini  kaybedecek fırtınaya karşı vatandaşlara çatı uçması ve ağaç devrilmesine,  ulaşımda aksamalara, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmelerine karşı  uyarıda bulunuldu.
 SEL UYARISI
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, yurdun güneydoğusunda kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapılarak, şöyle denildi: "Bu gece saatlerinden sonra Yurdumuzun güneydoğu kesimlerinde görülecek yağışların; Van, Bitlis, Siirt, Batman çevreleri ile Mardin, Şırnak ve Hakkari'nin kuzey, Muş ve Ağrı'nın güney kesimleri ile Diyarbakır'ın doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...