Tgrt Haber
26 Şubat 2014 10:09

Meteoroloji uyardı, 'kar geliyor'

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji uyardı, 'kar geliyor'
meteoroloji'den uyarı,dikkat kar geliyor,doğu anadolu,karadeniz,kar yağışı,dikkat kar geliyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusu'nun yüksekleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusu'nun yüksekleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz ve Güney Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen Hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 8
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 9
İzmir: Parçalı bulutlu 15
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 14

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...