Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2021 22:56

Meteoroloji'den 13 şehir için kritik uyarı: Sağanak geliyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Bu geceden itibaren 13 ilde kuvvetli yağış ve yer yer fırtına bekleniyor.

Meteoroloji'den 13 şehir için kritik uyarı: Sağanak geliyor
METEOROLOJİ,HAVA DURUMU,YAĞMUR,SAĞANAK

Ekim ayıyla birlikte sonbaharın etkisi iyice hissedilmeye başlandı. Yurt genelinde hava sıcaklıkları düşerken, bu geceden itibaren birçok bölgede yağmur görülecek.

13 İLDE SAĞANAK VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son hava tahminlerine göre; Erzurum, Ardahan, Kocaeli, Tokat, Sivas, Malatya, İstanbul, Kırklareli, Balıkesir, Van, Batman, Şırnak ve Hakkari'de sağanak etkili olacak.

Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

 

SICAKLIK DÜŞÜYOR

Marmara'nın güneydoğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kocaeli, Tokat, Sivas ve Malatya çevreleri ile İstanbul ve Kırklareli'nin kuzey, Balıkesir'in kıyı kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak görüleceği, diğer yerlerde ise havanın az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklık kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece altında seyredecek.

ÖĞLEDEN SONRA GÜNEYDOĞU'DA ETKİLİ OLACAK

Rüzgarın, genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yarın öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu ile Van'ın güneyi, Batman, Şırnak ve Hakkari'nin kuzey kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve fırtına, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...