Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ekim 2018 22:19

Meteoroloji'den 6 il için kritik uyarı!

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğüden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının 6 ile 12 derece arasında düşeceği bildirildi. Ayrıca Samsun, Ordu, Çorum, Sivas, Amasya ve Tokat çevrelerinde, yer yer kar yağışı görüleceği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den 6 il için kritik uyarı!
meteoroloji,,kar yağışı,

Yurdun yüksek kesimlerinde kış, kendini hissettirmeye başladı. Van'ın Bahçesaray İlçesi karayolundaki 2985 rakımlı Karabet Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu. Sivas'ta meteoroloji verilerine göre Perşembe ve Cuma günleri kar yağması bekleniyor. Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor.

VAN'DA İLK KAR

Van'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte dün akşam etkili olan yağmur, yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı. Yağan kar ile birlikte yüksek dağlar beyaza bürünürken Van'ın Bahçesaray İlçesi karayolundaki 2985 rakımlı Karabet Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu. Zaman zaman sisin de etkili olduğu yolda sürücüler zor anlar yaşadı. Karayollarına bağlı karla mücadele ekipleride yolun kapanmaması için yolda sürekli denetimlerini sürdürüyor.

6 İL İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre hava sıcaklığının 6 ile 12 derece arasında düşeceği tahmin ediliyor. Sivas'ın Doğu ilçelerinin yüksek kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor. Yağışların bölgede Cumartesi günü etkisini kaybedeceği açıklandı. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğüden yapılan yazılı açıklamada ise, 24 Ekim Perşembe günü Orta Akdeniz'den gelen alçak basıncın Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisi içine gireceği belirtildi. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığının Balkanlardan gelen soğuk hava ve yağışla birlikte 6 ile 12 derece arasında düşeceği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Perşembe günü itibariyle Orta Karadeniz Bölgesi'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor. Rüzgarın bölgemizin batısında kuzeybatı yönden kuvvetli şekilde eseceği bekleniyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...