Tgrt Haber
04 Ekim 2021 09:31

Meteoroloji'den sağanak uyarısı: İstanbul dahil birçok kentte etkili olacak

Meteoroloji'den yapılan hava tahminlerine göre, yurdun bazı bölümleri yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Marmara, Doğu Anadolu, Karadeniz'de etkili olacak yağmur başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde sağanak şeklinde görülecek. İşte hava durumunda son durum...

Meteoroloji'den sağanak uyarısı: İstanbul dahil birçok kentte etkili olacak
hava durumu,yağmur

Türkiye'nin büyük kısmı yağışlı havanın etkisi altına giriyor. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Van, Rize ve Artvin'de yağmur görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son tahminlere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimler parçalı ve yer yer çok bulutlu seyrederken, Marmara Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak yağışlı olacak. Karadeniz Bölgesi'nde ise yağışlar Artvin ve Rize kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek.

Yurt genelinde sıcaklık değerlerinde mevsim normallerinde seyrederken, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu'da 2 ila 6 derece azalacak. Rüzgar ise genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İstanbul yeni haftaya hafif sağanak yağışlı başladı. Öğle saatlerinden sonra parça bulutlu seyredecek hava, salı ve çarşamba günü yeniden yağmurun etkisi altına girecek.Perşembe ve cuma günleri ise hava parçalı bulutlu seryrederken sıcaklık da artacak.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı: İstanbul dahil birçok kentte etkili olacak

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 21
İzmir: Az bulutlu ve açık 27
Adana: Az bulutlu ve açık 32
Antalya: Az bulutlu ve açık 30
Samsun: Çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 20
Trabzon: Çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 21
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 15
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 27

İSTANBUL'DA BARAJLARIN DOLULUK ORANI

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre; kentte etkili olan son yağmurların ardından barajlardaki doluluk oranı pazartesi sabahı yüzde 50,25 olarak ölçüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...