Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2015 10:42

Meteoroloji'den çok kritik uyarı! O güne dikkat

Tüm Türkiye'de hissedilir derece düşen sıcaklıklar Perşembe gününden itibaren İstanbul'da daha da düşecek.

Meteoroloji'den çok kritik uyarı! O güne dikkat
İBB, kar, İstanbul, Sabah,Tuzla,Pendik,Beykoz,Maslak,kabataş,Anadolu,İstanbul,Bağcılar,Mahmutbey,Sultanbeyli,Meteoroloji,İstanbul Büyükşehir Belediyesi,kar yağışı haberleri,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, "Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul'da dün gün boyu devam eden kar yağışı etkisini gecede gösterdi. Anadolu Yakasında yoğun şekilde görülen kar yağışı Sabah saatlerinde etkisini yitirdi. Gece havanın daha da soğumasıyla birlikte yollarda gizli buzlanmalar oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı ana arterler başta olmak üzere köprüler, viyadükler, bağlantı yolları tem ve E-5'te Tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürdü. İhtiyaç halinde ilçe belediyelerine tuz takviyesi yapıldı" denildi.
"GÜNEŞTEPE-BAĞCILAR ARASI SEFERLER YAPILAMIYOR"
Ulaşımla ilgili bilgilerde verilirken sürücülerden kış lastiği kullanmaları istendi. Açıklamada, "İSTAÇ, Atık Yönetimi Müdürlüğü, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, kaldırım ve yaya üst geçitleri, otobüs durakları, Vapur iskelelerinde elle kar temizliği yaptı. Metrobüs sabaha kadar sorunsuz seferlerine devam etti. İstanbul'da sabah saatlerinde olan üstü bir trafik sıkışıklığı yaşanmadı. Bağcılar kabataş hafif metro hattında saat 06.10'da enerji arızası nedeniyle Güneştepe-Bağcılar arası seferler yapılamıyor" ifadeleri yeraldı.
Gece etkili olan yağış sonrasında ölçülen kar kalınlıkları da ise şöyle belirtildi:
-Pendik: 15 cm
-Sultanbeyli: 13 cm
-Tuzla: 10 cm
-Beykoz: 10 cm
-Ömerli: 15 cm
-Mahmutbey: 12 c
-Bağcılar: 12 cm
-Çavuşbaşı: 8 cm
-Maslak: 5 c
PERŞEMBE'DEN SONRA SOĞUYOR
Yurt genelinde rüzgarın fırtına şeklinde olması nedeniyle sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceğine işaret eden Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, şunları kaydetti: "İstanbul'da perşembe gününden itibaren sıcaklıkta çok belirgin bir düşüş olacak. Sıcaklığın eksi 5'lere kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu da sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya sebep olacaktır. Kar, kentteki etkisini, Anadolu Yakası'nda perşembe sabah saatlerine kadar, Avrupa Yakası'nda da çarşamba akşam saatlerine kadar sürdürecek. Gökyüzü genelde kapalı olduğu için sıcaklıklar, ilçelere göre değişkenlik göstererek, gece 0 ile 2 derece arasında seyredecek. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8-15 derece atında seyredecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...