Tgrt Haber
18 Aralık 2018 09:54

Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı

18 Aralık Salı günü dışarı çıkacaklara Meteoroloji'den uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son dakika tahminlerini internet sitesinden yayınlandı. Yayınlanan hava durumu tahminlerine göre İstanbul'un da içinde olduğu yurdun büyük bir bölümü için "kar yağışı uyarısı" yapıldı.

Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı
meteoroloji,

Yayınlanan hava durumu tahminlerine göre İstanbul'un da içinde olduğu yurdun büyük bir bölümü için "kar yağışı uyarısı" yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Kars, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, sabah Sivas ve Kars, öğle saatlerinde Hakkari, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla ve Antalya'da çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 12°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

İSTANBUL °C, 11°C
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, gece saatlerinde Çatalca, Silivri, Arnavutköy ilçelerinde karla karışık yağmur şeklinde beklenen yağışların; gece saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ °C, 8°C
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SAKARYA °C, 13°C
Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla'da çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Aydın çevreleri ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 7°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

İZMİR °C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KÜTAHYA °C, 6°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

MANİSA °C, 10°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Antalya, gece saatlerinde Adana ve Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

ADANA °C, 15°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 15°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 12°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, sabah Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Kayseri ve Sivas, öğleden sonra Eskişehir, akşam bölgenin batısı, gece saatlerinde genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas çevrelerinde hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 10°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

ÇANKIRI °C, 9°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

ESKİŞEHİR °C, 7°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

KAYSERİ °C, 10°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...