Tgrt Haber
17 May 2022 14:40 - Güncelleme : 17 May 2022 14:49

Meteoroloji’den İstanbul’a sarı kodlu uyarı: Saat verildi, hazır olun

Meteoroloji’nin hava durumu raporunda yarından itibaren İstanbul’da kuvvetli yağışların etkili olacağı belirtilirken Meteoroloji uzmanları, saat vererek megakent sakinlerini uyardı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Meteoroloji yarın öğle saatlerinde başlayacak yağışların perşembe sabahından itibaren etkisini kaybedeceğini bildirdi.
istanbul,hava durumu,yağmur,meteoroloji
Meteoroloji yarın öğle saatlerinde başlayacak yağışların perşembe sabahından itibaren etkisini kaybedeceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük ve 5 günlük hava durumu raporlarında İstanbul’a kuvvetli yağışların geleceğini bildirerek vatandaşları uyardı. Şiddetli yağışın yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olacağı öğrenilirken Perşembe günü ise hava sıcaklığının yüksek oranda düşmesi bekleniyor.

ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi için yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, yarın Marmara Bölgesi’nde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul’un batısı, zamanla (öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren) bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

PERŞEMBE SABAHINA KADAR SÜRECEK

Kuvvetli yağışların 19 Mayıs Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İSTANBUL DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ANKARA DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İZMİR DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İstanbul'da bir süredir mevsim normallerinde ve üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, perşembe gününden itibaren yerini soğuk hava dalgasına bırakacak. Megakent yarın gelecek yağışa birlikte kış mevisimine geri dönerken hafta sonuna dek etkili olması beklenen soğuklar, cumartesi gününden itibaren yeniden yaz havasına dönecek.

Meteoroloji’den İstanbul’a sarı kodlu uyarı: Saat verildi, hazır olun

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...