Tgrt Haber
06 Ekim 2021 11:20

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Kış erken başladı. Yurdun büyük bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisi altındayken bazı şehirler için kar yağışı uyarısı geldi.

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı
kar,,yağmur,,hava durumu,

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son hava tahminlerine göre; İstanbul, Kocaeli ve Kırklareli'nin kuzey kesimlerinin yanı sıra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop ve Tokat çevresi ile Kastamonu'da sağanak yağış etkili olacak. İç Anadolu'da ise pus tehlikesine karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan'ın yükseklerinde (2000 metre ve üzeri) karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusunda pus hadisesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI UYARISI

Yurt genelinde yağmur etkili olurken Doğu Anadolu'da ise kar mesaisi başladı. Erzurum, Kars ve Ardahan'da dün gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar devam etti. 3 kentte bugün de karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

Erzurum’da dün etkili olan sağanak yağış yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Güne beyaz manzara ile uyanan vatandaşlar, dağda kartopu oynayarak karın tadını çıkardı. Drone ile havadan görüntülenen Palandöken Kayak Merkezi’nde ise kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

SICAKLIK DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığının yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin birkaç derece altında seyrederken, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar ise daha çok kuzey yönünden, Doğu Anadolu'da ise güney yönünden orta kuvvette esecek.

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İstanbul'da hafta sonuna kadar hava parçalı bulutlu seyrederken hafta sonu ise hava kapanıyor. Sıcaklık değerlerinde ise düşüş beklenmiyor.

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 21
İzmir: Az bulutlu ve açık 27
Adana: Az bulutlu ve açık 16/30
Antalya: Az bulutlu ve açık 20/29
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 19
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 19
Erzurum: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri (2000 metre ve üzeri) karla karışık yağmur ve kar yağışlı 11
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 25

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...