Tgrt Haber
19 Haziran 2021 08:36

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre yurdun büyük bir kesiminde hava yağışlı olacak. Marmara kıyıları ve Karadeniz'in batısında gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini sürdürmeye devam edecek. İstanbul için turuncu kodlu, 18 il için ise sarı kodlu uyarı verilirken yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması yönünde uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı
meteoroloji,hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara Bölgesi (Edirne ve Çanakkale hariç), Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Eskişehir, Kütahya ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL'A TURUNCU KODLU YARI

Meteolorji'nin uyarı haritasında İstanbul için turuncu kodlu uyarı verilirken, 18 il için de sarı kodlu uyarı verildi. 

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

SEL VE DOLU UYARISI

Meteorolojiden, yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundu.

 

HAVA SICAKLIKLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ile 4 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

HAFTALIK HAVA DURUMU

Yayınlanan 1 haftalık hava durumu tahmin haritasına göre yurt genelinde etkili olan sağanak yağışların bu hafta da sürecek. 19 - 25 Haziran 2021 tarihleri arasında hava sıcaklıkları yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında olacak. Doğu bölgelerinde ise sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Adana: Parçalı ve az bulutlu 31
Antalya: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 26
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 25
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 33
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...