Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ağustos 2021 09:04

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı
meteoroloji,hava durumu,sağanak,yağmur

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre 12 ilde kuvvetli sağanak bekleniyor.

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Yapılan tahminlere göre Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevreleri ile Samsun'un doğusu ve Hakkari'nin kuzeydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

3 İLE TURUNCU KODLU UYARI

Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-50 yer yer 100 kg/m2) olması bekleniyor.  Meteoroloji, bu iller için turuncu kodlu uyarı yayınlayarak sel, su baskını ve dolu yağışları görülebileceğini belirtti.

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

HAVA SICAKLIĞI

Meteoroloji’den yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 31

İstanbul: Az bulutlu 29

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Az bulutlu 37

Antalya: Az bulutlu ve açık 37

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...