Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2014 21:28

Metin Feyzioğlu'ndan itiraf gibi sözler

Feyzioğlu "Bu ülkede bütün askeri darbeler Atatürk adına yapıldı ve her askeri darbe, Atatürk'ün ideallerine ve Cumhuriyet'e darbe vurdu"

Metin Feyzioğlu'ndan itiraf gibi sözler
askeri darbeler, atatürkçülük, Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Feyzioğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Atatürkçü Düşünce Derneğince Isparta Belediyesi Kültür Sineması'nda düzenlenen konferansa geldiği sırada AK Partili bir grup tarafından protesto edildi. Feyzioğlu, "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan atan ve Rabia işareti yapan grubunun yanından salona girdi. Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmada, kendisini protesto eden grubun düşünce hürriyetlerine sonuna kadar saygı gösterdiğini, kendilerinin düşünce hürriyetine ve eleştiriye kapalı olamayacağını, başkalarına düşman olamayacaklarını söyledi. Hangi siyasi partiye üye olursa olsun, başka siyasi parti mensubunu "düşman" ilan etmeyeceklerini ifade eden Feyzioğlu, bunun benimsedikleri Cumhuriyet'in temel değerlerinden kaynaklandığını kaydetti. Feyzioğlu, bu nedenle kendisini protesto eden gruba kızmadığını, gençlerin düşünmesini engelleyenlere kızılması gerektiğini anlattı.

Türkiye'nin kutuplaştığı bir ortamda, kendilerinin eliyle oluşturulacak gerginliğe hiç ihtiyaçlarının olmadığını dile getiren Feyzioğlu, "Bu haksızlığa karşı çıkmayacağımız anlamına gelmiyor. Siyasi iktidarın parti ve cemaat koalisyonu, tam orta yerinden çatladıktan sonra ortaya çıkan boşluktan yararlanıp, siperden başlarını kaldıranlardan değiliz" dedi.

Türkiye'nin "etnik ve mezhep fay hatları üzerinde" durduğunu belirten Feyzioğlu, bu fay hatlarının kırılması için tarihte hiçbir zaman bugünkü kadar uğraş verilmediğini öne sürdü.

Mezhepçilik, ırkçılık yapan birine, ona karşı olarak karşı mezhepçilik ve ırkçılık yapılamayacağını vurgulayan Feyzioğlu, Atatürk'ü gerçekten anlamanın da bu şekilde olacağını ifade etti.

Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülkede bütün askeri darbeler Atatürk adına yapıldı ve her askeri darbe, Atatürkçülüğe, Atatürk'e, Atatürk'ün ideallerine ve Cumhuriyet'e darbe vurdu. Atatürk'ün yüzüne bakarak değil düşüncelerini takip ederek anlayalım. Biz nasıl oldu da onu anlamadık, yaptıklarını yeterince kavramadık? Biz nasıl oldu da Atatürk adına, Atatürk'ün değer verdiği her şeyi ardı ardına ezilmesini kimi zaman alkışladık, kimi zaman susarak sessizlikle geçiştirdik? Artık mücadeleden, birlikte mücadelen başka yol olmadığını herhalde hepimiz anladık. Atatürk'ün bıkmış, vazgeçmiş Anadolu'dan yeniden ama bu defa çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine göz dikmiş, bir Türk milleti çıkardığını unutmayın."

"Biz yıllarca insanlarımızı kılığına kıyafetine göre sınıfladık mı? Evet, maalesef. Parmaklar sallandı mı? Evet" diyen Feyzioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kızı öğrencilerimizi, gençlerimizi üniversitelerde ele güne muhtaç etmeyecek kaç örgütlenmemiz var? Kaçımız elimizi cebimize attık ve geleceğimize yatırım için evlatlarımıza burslar, yurtlar sağladık? Kaçımız çocuklarımızı fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür gençler olsun diye sahiplendik? Ne yaptık onun yerine? Nizamiyeye koyduğumuz güvenlik görevlisine, 'Başörtülü olanları almayacaksın, öbürleri serbest' dedik. Ne yaptı çocuklarımız? Peruk takıp girdiler. Bundan daha salakça bir şey olabilir mi affedersiniz? Bundan daha anlamsız bir şey olabilir mi? Bugün, geldiğimiz noktada pek çok şeyi anladık. Sorun şu ki birileri başı açık olanlara parmak sallamaya başladı. 'Dün de böyleydi' diyorlar. Dün sen bundan rahatsızsan, bugün koltuğa oturduğunda aynı şeyi daha bir gaddarlıkla nasıl yaparsın."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...