Tgrt Haber
16 Şubat 2022 14:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 16:24

Son dakika! Metin Gürcan iddianamesi kabul edildi

Son dakika haberi: Ankara'da 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan tutuklanan DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan'ın iddianamesi kabul edildi.

Son dakika! Metin Gürcan iddianamesi kabul edildi

DEVA Partisi'nin Kurucu Üyesi olan Metin Gürcan hakkında 'casusluk' suçlamasıyla hazırlanan iddianame Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Casusluk suçlamasıyla tutuklanan DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan hakkında hazırlanan iddianame, Milli Savunma Bakanlığından görüş alınmadığı gerekçesiyle iade edilmişti. Eksiklerin giderilmesinin ardından yeniden gönderilen iddianame kabul edildi.

MÜEBBET VE 35 YIL HAPSİ İSTENİYOR

26 Kasım tarihinde gözaltına alınan Gürcan, daha sonra adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Gürcan hakkında ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçlamasıyla hazırlanan iddianame, bazı eksiklikler nedeniyle iade edilmişti. Eksiklerin giderilmesiyle birlikte yeniden düzenlenen iddianame, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddiaznamede Gürcan hakkında müebbet ve 35 yıl hapis isteniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...