Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2021 17:08

Metro zorbası şartlı tahliye ile cezaevinden çıkmış

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir anne ile kızına bıçak çektikten sonra tehdit ve hakaretler savuran saldırganın 20 farklı suçtan kaydı olduğu ve cezaevinden şartlı tahliye olduğu öğrenildi. Saldırgan, olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Metro zorbası şartlı tahliye ile cezaevinden çıkmış
kadıköy metro,,saldırgan,,bıçaklı saldırı,,şartlı tahliye,

Kadıköy metrosunda, maske yüzünden çıktığı öne sürülen tartışmada anne ile kızına bıçak çeken ve tehdit ve hakaretler eden şüpheli Emrah Y.'nin cezaevinden şartlı tahliye edildiği öğrenildi. 2018 yılında ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 2 yıl 12 ay hapis cezası aldığı ortaya çıkan şüphelinin 2019 yılında tutuklandığı ve geçtiğimiz yıl koşullu salıverilmeye hak kazanarak tahliye edildiği bildirildi.

Kadıköy-Tavşantepe seferi yapan metroda dün saat 19.00 sıralarında E.Y. isimli şahıs, tartıştığı kadına ve annesine bıçak çekerek hakaret ve tehditler savurmuştu. O anlar Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

"UÇAN TEKME ATARAK BANA SALDIRDI"

Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli E.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan şüpheli E.Y., tutuklanması talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Şüpheli E.Y., mahkemedeki sorgusunda, “Metroda karşılaştığım ve tanımadığım müştekinin maskesini takmadığını fark ettim. Astım hastası olduğum için müştekiyi uyardım. Başka bir bayan bu sırada bizim olaya müdahil oldu. Bana uçan tekme attı. Kendisi tekvandocuymuş sonradan öğrendim. Bana saldırdı” dedi.

"LİNÇ EDİLECEĞİMDEN KORKTUĞUM İÇİN BIÇAĞI ÇIKARDIM"

Evinde bulunan ekmek bıçağını biletmek amacıyla yanına aldığını söyleyen E.Y., “Metroya gireceğim sırada poşetten yırtılarak düştü. Ben de poşetten düşen bıçağı gazeteye sararak montumun içine koydum. Metroya girerken beni kimse kontrol etmedi. Psikolojik sıkıntılarım var. Bıçağı birisini yaralamak veya başka bir kötü kasıtla taşımadım. Metroda bayanla tartışınca herkes üzerime geldi. Linç edileceğimden korktuğum için söz konusu bıçağı çıkardım. Kimseyi yaralamadım” diyerek suçlamaları kabul etmedi.

Metro zorbası şartlı tahliye ile cezaevinden çıkmış
Saldırıya uğrayan Senanur Damgacı'nın dövüş sporları antrenörü olduğu öğrenildi.

SOMUT DELİLLER SEBEBİYLE TUTUKLANDI

Şüphelinin insanların toplu olarak ulaşım yapmış olduğu metroya ekmek bıçağıyla girerek müştekinin üzerine yürüyüp tehdit ettiğine dair kamera görüntülerinin olduğunu ve söz konusu suçun şüpheli tarafından işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğunu gerekçe gösteren hakimlik, şüpheli E.Y.’nin tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli, ‘silahla tehdit’, ‘basit yaralamaya teşebbüs’, ‘halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit’ suçlarından tutuklandı.

'KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN ALIKOYMA' SUÇUNDAN TUTUKLANMIŞ

E.Y.’nin İstanbul Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesince ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 2018 yılında 2 yıl 12 ay hapis cezası aldığı ve 2019 yılında tutuklandığı öğrenildi. E.Y.’nin 26 Aralık 2021 tarihinde tahliye olması gerekirken, cezasını iyi halli geçirdiği için 29 Haziran 2020 tarihinde koşullu salıverilmeye hak kazanarak tahliye edildiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...