Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2021 00:42

Metroda bıçaklı saldırıya uğrayan genç kadının babasından duygulandıran sözler! “Bıçaklansaydın şehit olurdun kızım”

İstanbul’da Kadıköy- Tavşantepe seferini yapan metroda saldırıya uğrayan Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Damgacı TGRT Haber’de yayımlanan Yeşim Salkım ile Şeffaf Masa programına konuk oldu. Anne Damgacı yaşadığı dehşet dolu anlatırken, eşinin durumu öğrendikten sonra kızına “Doğru yoldasın. Eğer bıçaklansaydın şehit olurdun kızım” şeklinde sözleri izleyenleri duygulandırdı.

Metroda bıçaklı saldırıya uğrayan genç kadının babasından duygulandıran sözler! “Bıçaklansaydın şehit olurdun kızım”
Metro,kadıköy,Senanur Damgacı,Emrah Yılmaz,bıçak

İstanbul’da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Emrah Yılmaz tarafından bıçakla tehdit edilerek hakarete uğrayan Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Damgacı TGRT Haber’de yayınlanan Yeşim Salkın ile Şeffaf Masa programına konuk oldu. Programın sunucusu Yeşim Salkım, Damgacı’nın göstermiş olduğu cesaretli tavırdan dolayı tebrik ederken “Sen benim kahramanımsın” ifadelerini kullandı.  Anne Nilgün Damgacı, yaşadıkları korku dolu anları anlatırken “O anda kargaşada tek hissettiğim kızıma zarar gelmemesiydi. Diğer arkadaşımızı korumak da bizim için önemliydi ama o bıçak olayı devreye girdiğinde tek düşüncem kızım oldu” şeklinde konuştu.

Metroda bıçaklı saldırıya uğrayan genç kadının babasından duygulandıran sözler! “Bıçaklansaydın şehit olurdun kızım”

“SALDIRGAN ANNEMİ DE BENİ DE DARP ETTİ”

Bıçaklı saldırgan karşısında dik duran Senanur Damgacı, “Olayın bu kadar büyümesindeki sebeplerden biri de annemi darp etmesiydi. Annemi darp ettikten sonra olaylar çok büyüdü. Ondan sonra bıçağı çekti. Çünkü sindiremeyeceği ve durduramayacağını fark etti. İkimizde darp edildik.  Biz darp edildiğimiz için kendimizi savunmaya aldık. Bayanı korumak istedik. Çünkü ilk olarak üstüne giderek tehditler savurdu. Bunun üzerine biz saldırgana bağırmamasını istedik.  Sonra olay bize döndü. Direk küfürler hakaretler ve yumruklar devreye girdi. Bu olay zaten metronun kamera sistemine de kayıtlıdır” dedi.

“İYİ Kİ TUTUKLU YARGILANIYOR”

Olayın ilk olarak bir kadının maskesini biraz indirmesi üzerine başladığını söyleyen Damgacı, “Kadının cildinde de zararlar vardı. Kadın kibarca cildinde yara olduğunu saldırgana söyledi.  Saldırgan saldıracak bir bahane arıyordu. Allah’a şükür herhangi bir kaza bela olmadı. Ufak sıyrıklar ile kurtulduk. O bıçak darbelerini yemedik. İyi ki tutuklu yargılanıyor. Özellikle kamuoyunun gösterdiği ilgi ve sosyal medyada insanların hala yazmaya devam etmesi bu işin peşinin bırakılmaması gerek” şeklinde konuştu.

“GÜVENLİK GÖREVLİLERİN OLAYA MÜDAHALE ETMESİ GEREKİYORDU”

Metroda erkek yolcuların olduğunu ancak bıçak devreye girince geri çekildiğini belirten Senanur Damgacı, “Çevrede erkek yolcu da vardı. Aslında bizi savunmak istediler. Bıçak devreye girene kadar arkadan birkaç erkek gelerek müdahale etmeye çalıştı.  Ancak devreye bıçak girince geri durdular. Onlara hak veriyorum. Sonuçta onlarında eşleri ve çocukları var.  Orada halkın halkı değil de görevlilerin halkı koruması gerekiyordu. Bir güvenlik görevlisinin bu olaya müdahale etmesi gerekiyordu.  Güvenlik görevlilerine verilen yetkililerin biraz daha caydırıcı olması gerekiyordu. Zincirleme hatalar silsilesi var ortada” dedi.

Metroda bıçaklı saldırıya uğrayan genç kadının babasından duygulandıran sözler! “Bıçaklansaydın şehit olurdun kızım”

“BUTONA DEFALARCA BASTIM”

Olay sırasında önde duran Senanur Damgacı, “Bu tür şeyleri ilk kez karşılaşmadım. Haksızlığa karşı gelemiyorum.  Bu yüzden daha önce de başıma olaylar geldi. Ama hiç pişman olmadım.  İyi ki böyle bir şeye sebep oldum. Ben çok mutluyum.  İşe yaradı. Tek istediğim herkesin adaletli bir şekilde bir şeyleri yaşaması. Birisi hakkı savunamayabilir ama başka birinin bunu savunması gerekiyor.  Bıçak çıktığı an herkes megafona bastı. 5-6 kez sadece ben bastım. Diğer insanlar da bastı.  Ancak herhangi bir cevap almadık. ‘Bıçak var polis çağırın’ diye çok kez ikaz ettik. Ama adam inene ve kapılar kapanana kadar hiç kimse bize ses vermedi. Kapılar kapandıktan sonra 1 dakika içinde cevap geldi. Güvenlik görevlisi geldi ve ‘Bir şey mi oldu’ tarzında yaklaştı” şeklinde konuştu. 

“SAVUNMA SANATI İLE İLGİLENDİM”

Savunma sanatları ile ilgilendiğini söyleyen Senanur Damgacı, “8 yıl boyunca Kick Boks ile ilgilendim. Bundan dolayı biraz özgüvene etkisi oldu. Ülkemizdeki şartlardan dolayı savunma sanatları insana özgüven veriyor. Bundan dolayı birazcık sakin olabiliyorsun ve nerede ne yapacağınızı bildiğiniz için aslında sizi birçok kavgadan da alıkoyuyor. Bu gibi durumda maalesef işin içine bıçak girdiği için hiçbir şey yapamadık. Tek yapabildiğimiz sakin bir şekilde bir şeyleri yönetmeye çalışmak oldu. Bu da tam anlamıyla şans” ifadelerini kullandı.

“KIZIMIN GÖNLÜ ZENGİN”

Anne Nilgül Damgacı, kızının dünyaya geldiğinden beri kendisine güvenen bir birey olması için mücadele ettiklerini söylerken, “Spor çok önemli bir etken oldu. Kızım hak ve hukuka inanıyor. Bu yüzden de karşımızdaki bayanın mahcubiyetinde destek verme bence kızımın gönlünün zenginliğinden kaynaklı” dedi.

“ORAYA ÇAKILI KALDIM”

Saldırı sırasında aklına bir sürü şey geldiğini belirten Senanur Damgacı, “Annem olduğundan dolayı kımıldayamadım. Aklına insanın bir sürü ihtimal geliyor. Oraya çakıldım gibi bir şey oldu. İki gün kalmıştı bir şeylerin oturmasına. Çünkü biz ellerimizle büyütmüştük. Düğünümüz bayram havasında geçecek” şeklinde konuştu. 

GÜVENLİK GÖREVLİSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Güvenlik görevlisinden şikayetçi olduklarını belirten Anne Nilgün Damgacı, “Bu şahıs o bıçakla metroya nasıl bindi. AVM’ye gittiğimizde bile biber gazını bile içeri sokamıyoruz. Ama metroya koca bir bıçak giriyor.  İkinci olay da neden destek olmadı. Ne olay anında ne de olay sonrasında herhangi bir destek olmadılar. Biz yukarı çıktık. İkimiz kızımla titreye titreye baş başa kaldık. Ne polise teslim edildik ne de başkasına. Tekrar metroya binmeye de cesaret edemedik. Kızımla taksiye binerek oradan ayrıldık” ifadelerini kullandı.

VİDEOYU ÇEKEN KADINDI

Olay anını çeken kişi ile tanıştığını belirten Senanur Damgacı, “Kendisi direk gelerek videoyu benle paylaşmayı teklif etti. Bende hemen aldım. Kendisi ulaştırdıktan sonra da irtibata geçtim. Videoyu çeken kadındı” dedi.

BABADAN KIZINI DUYGULANDIRAN İFADE

Yeşim Salkım,  Senanur Damgacı’nın babasının durumu öğrendikten sonra tepkisini sorduğunda Anne Nilgün Damgacı, "Eşim durumu öğrendikten sonra 'Eğer bıçaklansaydın şehit olurdun kızım, doğru yoldasın" şeklinde konuştu" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...