Tgrt Haber
08 Kasım 2019 23:52

Mevlid Kandili dualarla idrak edildi

Âlemlere rahmet olarak gönderilen ve karanlıklar içerisinde yüzen dünyayı aydınlatan Peygamber Efendimizin doğum günü, İslam âleminde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mevlid Kandili dualarla idrak edildi
mevlid kandili

Hazreti Muhammed aleyhisselamın dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlit Kandili sebebiyle Türkiye ve dünyanın dört bir yanında Müslümanlar, camilere akın etti. Genç yaşlı demeden camileri dolduran milyonlar “Şefaat ya Resulallah” nidaları eşliğinde mübarek gecede ellerini semaya açtı. Müslümanlar, İslam âleminin çeşitli bölgelerinde akan kan ve yapılan zulümlerin durması için dua etti.

Kırklareli
Kırklareli'nde de Mevlit Kandili dolayısıyla kentteki camilerde programlar düzenlendi. 

Osmanlı'nın Trakya'daki ilk mirası Hızırbey Camisi'nde akşam namazını kılanlar, ellerini dua için semaya açtı. 

İmamlardan oluşan ilahi grubu tarafından kasidelerin okunduğu programda İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Mevlit Kandili'ni konu alan vaaz verdi. 

Demirtaş, kandillerin önemli günler olduğunu belirterek, küslüklerin yerini kardeşliğe bırakması gerektiğini kaydetti.

Adana
Adana'da Türkiye'nin kullanım alanı açısından en büyük camilerinden Hacı Sabancı Merkez Camisi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahilerin söylendiği program sonunda vatandaşlara lokum ikram edildi.

Programa, Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Hatay
Anadolu'da inşa edilen ilk cami olma özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nde Mevlit Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Program kapsamında Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu vaaz verdi, Kuran-ı Kerim tilaveti, mevlit okundu ve dualar edildi.

Caminin dolması üzerine çok sayıda vatandaş, avluya serilen halılar üzerinde namaz kıldı.

Osmaniye
Osmaniye'de tarihi Envar'ül Hamid Camisi'nde Mevlit Kandili nedeniyle program düzenlendi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun vaazının ardında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi, ilahiler okundu. Kalabalık nedeniyle camiye giremeyen vatandaşlar cami avlusuna örtü ve karton sererek namaz kıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...