Tgrt Haber
30 May 2021 10:29

Mevlüt Çavuşoğlu Batı Trakya'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da yapılacak olan görüşme öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Yunanistan'a pozitif gündemle gidiyoruz" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu Batı Trakya'da
Dışişleri Bakanı,Mevlüt Çavuşoğlu,Yunanistan,Son dakika

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da yapılacak olan görüşme öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

ÇAVUŞOĞLU ATİNA'DA!

Türklerin yoğun yaşadığı Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesine gidecek olan Çavuşoğlu burada Türk vatandaşlı ziyaret ettikten sonra bölgesel sorunları görüşmek üzere Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile akşam yemeğinde buluşacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu-Dendias görüşmesinde Ege, Doğu Akdeniz, azınlıklar, Yunanistan’da PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin faaliyetleri, düzensiz göç ve Kıbrıs dahil birçok konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

"DENDİAS'IN İTHAMLARI KABUL EDİLEMEZ"

15 Nisan’da gerçekleşen görüşmede. Dendias, "Türkiye eğer bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse o zaman yaptırımlar gündeme gelecektir" ifadesini kullanmıştı. Bu sözlere karşı Çavuşoğlu, "Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu" karşılığı vermişti.

AÇIKLAMALARINA DÖRT YALAN SIĞDIRMIŞTI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu’yla ortak basın toplantısındaki skandal açıklamalarda bulunmuştu. Toplantıda, Çavuşoğlu’nun ılımlı mesajlarına rağmen olumlu havayı baltalayan Dendias, dakikalar süren açıklamasına dört yalan sığdırmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...