Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Haziran 2021 09:07

MGK'da yoğun gündem: 4 kritik başlık masada

Millî Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak. Yoğun bir gündemi olan yılın üçüncü MGK toplantısının öne çıkan maddelerinden biri 14 Haziran’da Brüksel’de yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi olacak.

MGK'da yoğun gündem: 4 kritik başlık masada
mgk,,milli güvenlik kurulu,

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın yoğun bir gündemle Külliye’de toplanıyor. NATO liderler zirvesi, Mısır ile girilen yeni dönem, Yunanistan’la yapılan istişari görüşmeler ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve terörle mücadele toplantının ana gündem maddeleri olacak.

NATO LİDERLER ZİRVESİ

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın yüz yüze ilk teması öncesi iki ülke ilişkilerine yönelik son gelişmeler değerlendirilecek. Rusya’dan tedarik edilen S-400 hava savunma sistemleri, Türkiye’ye teslim edilmeyen F-35 savaş uçakları ile PKK/YPG ve FETÖ gibi konuların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Biden ile yapacağı görüşme sırasında gündeme gelmesi bekleniyor.

YUNANİSTAN İLE DİYALOG

Toplantının önemli maddelerinden bir diğeri ise Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan ile yapılan istişari görüşmeler olacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yunanistan ziyaretinde gündeme gelen konularla ilgili toplantıda sunum yapması bekleniyor. Bakan Çavuşoğlu’nun Yunanistan ziyaretinde yaptığı görüşmeler sonucu alınan kararlardan dikkate alınarak ileriye yönelik atılacak ortak adımlar için yol haritası üzerinde durulacak. Toplantıda ayrıca sonuçsuz kalan Cenevre’deki Kıbrıs görüşmeleri de gündeme gelecek.

MISIR’LA NORMALLEŞME DÖNEMİ

Toplantıda Akdeniz’de Mısır ile başlayan normalleşme adımları da ele alınacak. Mısır ile önümüzdeki günlerde dışişleri bakanları düzeyinde yapılabilecek görüşmelerle ilgili değerlendirme yapılacak.

Ulusal güvenlik konuları ile Türk askerinin Libya’daki faaliyetleri ve Suriye konusu ile diğer bölgesel konular da toplantıda ele alınacak. Toplantıda ayrıca terör örgütleriyle mücadelede son durumda değerlendirilecek.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...