Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2014 22:09

MGK'dan Paralel Yapı ile mücadele vurgusu

MGK bildirisinde, "Paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla mücadele hakkında kurula bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır" denildi.

MGK'dan Paralel Yapı ile mücadele vurgusu
mgk, mgk bildirisi, paralel yapı,

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nda paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadele hakkında Kurul'a bilgi arz edildiği ve mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin vurgulandığı bildirildi. Toplantının ardından yapılan açıklamada, MGK'nın, yılın son toplantısını gerçekleştirdiği anımsatıldı. Açıklamada, 30 Ekim'deki toplantıdan bu yana geçen iki aylık dönemde, sona ermek üzere olan 2014 yılı içerisinde halkın huzur ve güvenliğini ilgilendiren olaylarla bunların önlenmesine yönelik faaliyetlerin ayrıntılı olarak görüşüldüğü aktarıldı. MGK açıklamasında, bu kapsamda denizden güvenlik ve düzensiz göç, uyuşturucuyla mücadele faaliyetleri ve alınacak ilave tedbirlerin değerlendirildiği kaydedildi. Terörün sona erdirilmesi ve Çözüm Süreci'nde gelinen aşamanın ele alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadele hakkında Kurul'a bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır. Suriye'de devam eden ihtilaf ve çatışma ortamının, ülkemiz ve bölgemizin güvenlik ve istikrarına yönelik oluşturduğu risk ve tehditler, ılımlı muhaliflerin durumu, yerinden edilen kişilere yönelik insani yardımlarımız, uluslararası gelişmelerle birlikte kapsamlı olarak ele alınmıştır.  Suriye ve Irak'ta DEAŞ (IŞİD) terör örgütüyle mücadele, ülkemizin bu mücadeledeki yeri ve katkısı, Irak'taki siyasi süreç ve ikili ilişkilerde yaşanan gelişmeler değerlendirilmiştir. Bu çerçevede Irak ile gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretlerden, 25 Aralık'ta Ankara'da iki ülke başbakanlarının başkanlığında yapılan yüksek düzeyli stratejik işbirliği ikinci toplantısının düzenlenmesinden ve ilişkilerin güçlendirilmesinden duyulan memnuniyet ifade edilmiştir." Son zamanlarda, özellikle Avrupa'da yaşanan, göçmenlere ve Müslümanlara karşı ırkçı ve İslam düşmanı hareketler, cami kundaklama, saldırı, taciz gibi eylemler ve nefret suçlarındaki artışın, kaygı verici bir gelişme olarak ele alındığı vurgulanan açıklamada, "İsrail'in İslam dininin kutsal mekanlarına yönelik menfur saldırıları ve insan hakları ihlalleri şiddetle kınanmış, Filistin Devleti'nin tanınması yolunda uluslararası alanda kaydedilen gelişmeler memnuniyetle karşılanmıştır" ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...