Tgrt Haber
08 Temmuz 2022 16:08 - Güncelleme : 08 Temmuz 2022 16:26

Meteoroloji ve Ankara Valiliği'nden uyarılar peş peşe geldi: Yer gök inleyecek, sağanak kuvvetli vuracak

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da hayatı felç eden şiddetli sağanakla birlikte oluşan sel felaketi hala akıllarımızda. Ankara Valiliği’nden yapılan uyarıda Kurban Bayramı’nın ilk günü öğle saatlerinden itibaren şiddetli sağanak yağışının etkili olacağı bildirildi. Vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Meteoroloji ve Ankara Valiliği'nden uyarılar peş peşe geldi: Yer gök inleyecek, sağanak kuvvetli vuracak
Ankara,Meteoroloji,Hava durumu,Sağanak,Yağmur,Valilik

Ankara’da geçtiğimiz ay şiddetli sağanak sonrası sel felaketi meydana gelmiş birçok ev ve iş yeri su altında kalmıştı. Yaşanan felakette 4 kişi hayatını kaybederken bölgeden gelen korkunç görüntüler hala akıllardan çıkmıyor.

Haziran başında ülkenin birçok bölgesinde etkili olan gök gürültülü yağışlar hayatı felç etmişti. Son bir haftadır etkisini kaybeden sağanak Kurban Bayramı’nın ilk günüyle birlikte tekrardan İç Anadolu bölgesi başta olmak üzere yurdun batısını etkisi altına alacak.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Ankara Valiliği ve Meteoroloji’den peş peşe uyarılar geldi. MGM 10 il için sarı kodlu uyarı verirken Ankara Valiliği, gök gürültülü sağanağın Kurban Bayramı’nın ilk günü öğle saatlerinde etkili olacağı aktarıldı. Vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ankara ve çevresinde beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat! Bayramın ilk günü beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların Ankara'nın merkez, kuzey ve batı kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren gece yarısına kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden; sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.''

METEOROLOJİ'DEN 10 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayımlanan son hava durumu raporunda, 10 il için sarı kodlu uyarı verildi. Şiddetli sağanağın yurdun iç ve batı kesimlerinde etkili olacağı aktarılan hava durumu raporunda, Ankara, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Eskişehir, Kastamonu, Kütahya, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarı verildi. Bu bölgelerde şiddetli sağanağın etkili olacağı aktarıldı. 

Meteoroloji ve Ankara Valiliği'nden uyarılar peş peşe geldi: Yer gök inleyecek, sağanak kuvvetli vuracak

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...