Tgrt Haber
19 Ekim 2017 23:54

MHP'den Davutoğlu'na bir tepki daha

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde kendilerine koalisyon teklif etmediğini iddia etti.

MHP'den Davutoğlu'na bir tepki daha
mhp,,davutoğlu,,koalisyon,

MHP ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki polemik devam ediyor. İlk olarak Bahçeli'nin Davutoğlu'na Kerkük çıkışıyla başlayan karşılıklı açıklamalarda taraflar birbirlerine sert söylemlerde bulundu.

DAVUTOĞLU KOALİSYONDAN KAÇMAKLA SUÇLAMIŞTI

Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrası MHP'nin koalisyon kurmaktan kaçtığını iddia etmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CNN Türk'te yayın gerçekleştiren Hande Fırat'a reklam arasında açıklamalarda bulundu.

Semih Yalçın, Davutoğlu'nun söylediğinin aksine 7 Haziran seçimlerinden sonra kendilerine koalisyon teklif etmediğini belirtti.

"SUÇ MHP'NİN ÜZERİNE ATILDI"

Yalçın'ın açıklamaları şöyle: "Koalisyon teklif edilmediği gibi, seçimlere gidileceği anlaşılınca MHP'nin üzerine suç atıldı. Bu iş bitti, seçime gidiyoruz denildi. Orada bizim muhattabımız Davutoğlu değil Erdoğan'dı. Davutoğlu zorlayacak olursa, defterler açılırsa çok zorda kalır."

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNİ GERÇEKLEŞTİREN AK PARTİLİ ÇELİK'TEN CEVAP

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik bu açıklamanın ardından canlı yayına bağlanarak MHP'nin iddialarına cevap verdi. "Sayın Başbakan ile yaptığımız görüşmelerde, hem CHP ile hem de MHP ile, ana amacımız koalisyon kurmaktı. O gün o toplantıda MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin AK Parti'ye bakışı çok farklıydı. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok sert ifadeler kullandılar. O gün MHP'nin koalisyondan yana bir tutumda hep beraber gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. O günün şartları farklıydı. Ben dönemlerine göre konunun değerlendirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...