Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 May 2016 23:01

MHP'den o iddialara yalanlama

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, “Yargıtay kurultayı onadı” iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

MHP'den o iddialara yalanlama
mhp, yalanlama,

Oktay Öztürk'ün yazılı açıklamasında şu satırlara yer verildi;

"Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanlığı tarafından MHP kurultayının toplantıya çağrılması konusunda kayyım heyeti görevlendirilmesine ilişkin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararının onaylandığına yönelik haberler bütünüyle gerçek dışıdır. Kamuoyunu bugüne kadar gerçek dışı haberlerle yönlendirmeyi adet edinenlerin; artık kimseyi şaşırtmayan ucuz bir algı operasyonu daha bugün basına servis edilmiştir.

15 Mayıs 2016 tarihinde düzenleneceği ilan edilen sözde kurultaya ilişkin girişimlerin yargı kararıyla durdurulması üzerine, bu defa da dava arkadaşlarımız üzerinde bilgi kirliliği oluşturarak ne pahasına olursa olsun camiamızı kaosa sürüklemek gayretinde oldukları bir kez daha anlaşılmıştır. Bilinmelidir ki; Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından verilen İhtiyati Tedbir kararlarının İcra Müdürlükleri aracılığıyla infazına başlanmış ve söz konusu mahkeme kararları ayrıca bütün güvenlik birimlerine ulaştırılmıştır. Hal böyle olmasına rağmen, korsan kongre girişimlerinde sükûtu hayale uğrayanlar, umutlarını kamuoyuna servis ettikleri gerçek dışı haberlere bağlamışlardır."

“İNCELEME HALEN DEVAM ETMEKTEDİR”

Yazılı açıklamasında Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararının infazının Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından Yargıtay denetimi sonuna kadar durdurulduğunu hatırlatan Öztürk, “Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin incelemesi halen devam etmektedir. Basın yayın organlarına servis edilen haberler gerçek dışıdır. Konuyla ilgili yalan haber yayınlayan ve kamuoyu oluşturanlar hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımız saklıdır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...