Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2014 20:02

MHP'den Okmeydanı olaylarıyla ilgili 'provokasyon' uyarısı

MHP'li Özcan Yeniçeri provokasyon uyarısında bulundu.

MHP'den Okmeydanı olaylarıyla ilgili 'provokasyon' uyarısı
özcan yeniçeri, provokasyon, mhp, eylemler,

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM bugün yaptığı basın toplantısında Okmeydanı'nda yaşanan olayların provokasyon olduğunu söyledi. Yeniçeri, "Cemevinin içinde bulunan Uğur Kurt'un hedef alınması olayın profesyonel bir provokasyon olduğunu göstermektedir. Yeni senaryonun adı Alevi-Sünni çatışmasıdır. Kimse oyuna gelmemelidir" dedi.
Yeniçeri, polisin provokatörlerin göstericilerin arasına sızmasını engellememesini de eleştirdi.
'PROFESYONEL BİR PROVOKASYON'
Yeniçeri konuyla ilişkin şunları söyledi: "Türkiye maden tarihinin en büyük faciasıyla Soma'da sarsılmışken dün Okmeydanı'nda Uğur Kurt adlı yurttaşın ölümü ile sonuçlanan yeni bir provokasyon eklendi. Cemevinin içinde bulunan Uğur Kurt'un hedef alınması olayın profesyonel bir provokasyon olduğunu göstermektedir.
'AYNI ODAKLAR PLANLIYOR'
Bunu da Kürt-Türk çatışmasını planlayan odakların yaptığından kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Yeni senaryonun adı Alevi-Sünni çatışmasıdır. Kimse oyuna gelmemelidir. Yüzünü kapatanlar, polise molotof kokteyli atanlar, polisin zırhlı aracını yakanlar, gösteri ve yürüyüş hakkını kullananlar değil, provokatörlerdir. Yüzü kapalı militanlar kimlerdir?
EMNİYET NEDEN İZİN VERİYOR?'
Emniyet güçleri neden silahsız ve saldırısız gösteri yapanların arasına bu militanların sızmasına izin verir? Yüzünü kapatıp polise molotof atan teröristlerin önceden tespit edilip kitlenin içine sızması nasıl engellenemez olduğu anlaşılmazdır. 'Kurt puslu havayı sever' diye bir atasözümüz vardır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...