Tgrt Haber
14 Ekim 2018 08:02

MHP’nin desteğiyle o 'İŞ' tamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İş Bankasındaki hisselerinin Hazine’ye devredilmesi için yasal düzenleme yapılacağını söyledi.

MHP’nin desteğiyle o 'İŞ' tamam!
iş bankası,erdoğan,yasal düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni’ne katılarak vatandaşlara hitap etti. İş Bankasındaki CHP hisselerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

İş Bankasında Gazi Mustafa Kemal’in CHP hissesi olarak yüzde 28’e yakın bir hisse olayı var. Geçenlerde bunu gündeme getirmiştim. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘CHP alsın, kullansın’ diye yapmadı. ‘Hazine’ye gitsin’ diye yaptı ve CHP’nin 4 üyesiyle bunun kontrolüne bir zemin hazırlandı. AK Parti olarak bu konuyu Meclis’e getireceğiz. Sağ olsun MHP de destekleyeceğini açıkladı. Şimdi bunu oraya getirerek inşallah Meclis’ten bunu çıkaracağız ve bu hissenin Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’ne devrini sağlamış olacağız. Şimdi tabii tutuştu. Diyor ki, ‘Bunu biz kullanmıyoruz ki.’ Bir de kullanacak mıydın? Bunun seninle yakından, uzaktan alakası yok. 4 tane CHP’liyi oraya atıyorsun. Diyor ki ‘Onların orada hiçbir gücü yok.’ Neyi var? Yönetim Kurulu Üyesi ne yapar? El kaldır, indir. Öyle mi? Onun arkasında nelerin yattığını biz çok iyi biliriz. İşi bilenler de çok iyi bilir. Dolayısıyla şimdi bu süreç başladı. Bir an önce inşallah Meclisimizden bu geçecek ve ardından da Hazinemize İş Bankası bunu ödeyecek.

İDLİB MUTABAKATI: İdlib’de elde ettiğimiz insani ve stratejik başarıdan dolayı tüm dünya bizi kutladı. Ana muhalefet bu konuda bir söz edebildi mi? Etmez. 

KAYYUM BELEDİYELER: Eğer teröre bulaşmış olanlardan kalkıp da belediye başkan adayı yapanlar çıkacak olursa bilsinler ki şu anda kayyum atanan yerlerdeki ilkemiz neyse, aynı ilkeyi Türk hukuk sisteminde işleteceğiz.

FETÖ İLE MÜCADELE: FETÖ içinde kalanlar ister babamız ister evladımız ister kardeşimiz olsun, kusura bakmasınlar canlarınızı yakarız. Hukuk neyse uygularız. Bu ihanet çetesinin tam göbeğinde olduğu hâlde, bir şekilde şu ana kadar adalete hesap vermemiş olanlar kurtulduklarını sanmasın. Bugün olmazsa yarın; bir gün mutlaka, tüm hainler ihanetlerinin hesabını verecektir.

CHP-HDP İTTİFAKI: Şimdi mahalli idareler seçimlerinde kimi belediyeleri yine onlara (HDP) peşkeş çekmeye hazırlanıyorlar. Sanıyorlar ki bu millet onların, belediyeleri terör örgütüne teslim etme oyununa seyirci kalacak. Son 17 yıldır ülkemizdeki ana muhalefet partisinin en büyük başarısı, ‘Her evden bir oy’ diyerek bölücü örgütün güdümündeki partiyi Meclis’e sokmak. 

TAZMİNATLARIN KAYNAĞI: Merak ediyorum, hani Kılıçdaroğlu’na davalar açtım ya, kazandığım davalarda acaba ödenen paraları Kılıçdaroğlu kendi cebinden mi ödedi yoksa CHP’nin kasasından mı ödüyor? Bunu da merak ediyorum ve açıklamaya davet ediyorum.

PKK OPERASYONLARI: Kendilerince ülkemizin canını yakacak eylemlere girişmek için fırsat kolluyorlar. Allah’ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hâlâ topraklarımız içinde kalan kılıç artıklarını da en kısa sürede imha edeceğiz.

ÜNİVERSİTEYİ ÖĞRENCİNİN AYAĞINA GETİRDİK

Erciyes Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Başkan Erdoğan, “Biz, öğrenciye üniversiteyi aratmadık, üniversiteyi öğrencinin ayağına getirdik” dedi. Ocak ayından itibaren lisans öğrencisine 500, yüksek lisans öğrencilerine 1.000, doktora öğrencilerine 1.500 lira burs/kredi vermeye başlayacaklarını belirten Erdoğan, üniversitelerde tek tipçiliğe karşı olduğunu da söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...