Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Eylül 2021 14:41

Microsoft'un kurucu Bill Gates uyardı: Dünya, bir sonraki pandemiye hazır değil

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, gelecekte başka bir pandemiye dünyanın hazır olamadığını ve daha kötü sonuçların olmaması için 100 günde aşı üretecek fabrikaların olmasını gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Microsoft'un kurucu Bill Gates uyardı: Dünya, bir sonraki pandemiye hazır değil
Bill Gates,Koronavirüs,Kovid-19,Pandemi

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in en son yaptığı konuşmasında pandemi uyarısı sosyal medyada gündem oldu. Dünyanın en büyük yazılım geliştiricisi Microsoft’un kurucusu Gates, Koronavirüsün dünyayı etkisi altına almadan önce, salgınlarla ilgili uyarılarda bulunan Gates, hala dünyanın bir sonraki pandemiye hazır olmadığını belirtti.

"AŞILARI MİLYARLARCA İNSANA ULAŞTIRACAK SİSTEME İHTİYAÇ VAR!"

Wall Street Journal gazetesindeki habere göre Bill Gates, salgın hazırlıklarına gösterilen ilginin beklediği oranda olmadığını ve bu durumun onu endişelendirdiğini söyledi. Dünyanın bir sonraki pandemiye hazır olabilmesi için 100 günde aşı üretebilecek kapasiteye sahip fabrikalara, 100 günde ise o aşıları milyarlarca insana ulaştıracak bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bir sonraki salgına karşı önerdiği aşı fabrikalarının kurulmasının mümkün olduğunu belirten Gates, yayınladığı raporda ülkelerin aşı üretme ve sağlık sistemlerine daha fazla yatırım yapma çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...