Tgrt Haber
08 Aralık 2019 04:54

Milletvekili araçlarında ‘çakar’a milletten tepki

TBMM’de önceki gece yarısı yapılan değişiklikle milletvekillerine, içinde çakar takma da bulunan trafikte bir dizi özel hak tanındı.

Milletvekili araçlarında ‘çakar’a milletten tepki
çakar

Torba yasanın içinde Meclis’ten geçen düzenlemeye göre; milletvekilleri de geçiş üstünlüğüne hak kazandı. Karayolları trafik kanununa göre, sadece ambulans, itfaiye araçları, suç takibindeki güvenlik araçları ve koruması bulunan araçlar geçiş üstünlüğüne sahipken, teklife ‘görev ve hizmet gereği veya güvenlik nedeniyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ifadesiyle eklenmiş, İçişleri Bakanlığı’na da bu araçları belirleme yetkisi verilmişti. Genel kurul görüşmelerinde, geçiş üstünlüğünün sıralandığı maddenin kapsamına tek tek protokol listesindeki makamlar eklendi. Yeni listede milletvekilleri ile birlikte Meclis Genel Sekreterine de yer verilerek 601 yeni araç, geçiş üstünlüğü olan araçlar listesine eklenmiş oldu. Vatandaşlar, ‘çakar’ ayrıcalığına sosyal medyadan tepki gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...