Tgrt Haber
30 Haziran 2019 03:50

Millî drone yerin 50 metre altını görüyor

Yer altı görüntüleme cihazları üzerine çalışan Assuva Savunma Sanayi, terör örgütlerinin yıllardır yollara döşediği gelişmiş plastik patlayıcıları önceden fark eden ‘drone’ üretmeyi başardı.

Millî drone yerin 50 metre altını görüyor
drone,milli drone,yer altını gören drone

Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, “36 kişilik AR-GE ekibimizin 14 yıllık çalışmasının başarısı bu… Dünyada en etkili patlayıcı sistemlerini uzaktan algılayan ve görüntüleyen bir sistem geliştirdik. Ordumuz, sistemlerimizi en kritik sahalarda, zorlu şartlarda test ediyor. Yerin 50 metre derinliğine kadar mağaralar, tüneller, menfezler, sığınaklar ve orman örtüsü içine gizlenmiş her türlü cisim, TSK için artık sır değil. Her türlü patlayıcıyı, mühimmatı, kimyasal maddeleri hatta teröristlerin tedavisinde kullanılan ilaçları, kremleri havadan görebiliyoruz” dedi. İlk askerî drone sistemini; Fransa, İtalya, Rusya, İsrail, Filipinler, Tunus, İran, Irak, Ukrayna ve Filistin’e ihraç ettiklerini belirten Başbuğ, “Yurt dışından yoğun talep alıyoruz. Çünkü bu cihaz, hiçbir ülkenin üretemediği, amonyum nitrat içerikli patlayıcıları bile tespit edebilen bir drone” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...