Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Haziran 2020 19:02

Milli Güvenlik Kurulu bildirisi yayımlandı

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar açıklandı. Yapılan açıklamada, "Başta PKK olmak üzere, terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürecek" ifadeleri kullanıldı. Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgenin terörden arındırılması vurgulandı.

Milli Güvenlik Kurulu bildirisi yayımlandı
mgk,milli güvenlik kurulu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı, 3 saat 20 dakika sürdü.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada MGK kararları açıklandı:

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride,  "Toplantıda, teröre karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edilmiştir." ifadesine yer verildi.

MGK Bildirisinde, "Türkiye karşıtlığı ortak paydasında bir araya gelen bazı aktörlerin, ülkemizin Akdeniz'deki meşru ve hukuki adımlarına yönelik menfi yaklaşımları değerlendirilmiş; ülkemizin karada, denizde ve havadaki hak, alaka ve menfaatlerinin korunmasına tavizsiz devam edileceği belirtilmiştir." denildi.

Bildiride, Kovid-19 salgınına ilişkin, "Salgınla mücadelede ülkemizin sağlık, gıda, teknoloji, ekonomi kamu düzeni ve güvenliği başta olmak üzere başarısının altı çizilmiştir." denildi.

MGK Bildirisinde, "Meşru hükümetin Libya'da barış ve huzurun tesisi yönünde gösterdiği çabaya ülkemiz tarafından verilen askeri danışmanlık hizmeti sürdürülecektir." vurgulandı.

MGK Bildirisinde, "Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenerek Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri doğrultusunda çok boyutlu çalışmaları sürdürme kararlılığı teyit edilmiştir." denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...