Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2014 06:49

'Milli İradeye Destek Konvoyu' Viyana’dan yola çıktı

Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin 500 otomobil ile iki otobüsten oluşan 'Milli İradeye Destek Konvoyu' Viyana'dan yola çıktı.

'Milli İradeye Destek Konvoyu' Viyana’dan yola çıktı
viyana, avrupa türk demokratlar birliği, milli iradeye destek konvoyu,

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Şubesi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla organize edilen "Milli İradeye Destek Konvoyu" Viyana’dan yola çıktı. UETD Avusturya Şubesi Başkanı Abdurrahman Karayazılı, Avusturya, Güney Almanya, Macaristan, Bosna Hersek ve Batı Trakya’dan da konvoya katılım olduğunu belirterek, 500 otomobil ve iki otobüsle binlerce Türk vatandaşının Başbakan Erdoğan’a destek amacıyla Türkiye’ye yola çıktığını söyledi. Karayazılı, "Milli İradeye Destek Konvoyu" sloganıyla yola çıkan konvoyun yarın akşam saat 18.00 sularında Kapıkule Sınır Kapısı'na varacağını ifade etti.  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini anlatan Karayazılı, güzergahta bulunan Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan'da ayrı ayrı basın açıklamaları yapacaklarını belirtti.
"Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan kaygı verici girişimler ve art niyetli operasyonlarla hükümeti yıpratma çabalarına tepki olarak, Avrupa’daki Türkler olarak ülkenin prestij kaybetmesine neden olan bu girişimlere karşı, dünya kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçladıklarını" aktaran Karayazılı, “Nitekim Avrupa’da Türklerin temsilcisi olan UETD, ana vanatınımızda yaşanan bu olaylara duyarsız kalamayan büyük çoğunluğun talebine mukabil, Milli İradeye Saygı Konvoyu'nu organize etmiştir" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...