Tgrt Haber
01 Ocak 2014 15:34

'Milli İradeye Saygı' için yürüdüler

Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak ve Mardin'de çeşitli sivil toplum kuruluşları, İstanbul merkezli operasyona ilişkin etkinlikler düzenledi.

'Milli İradeye Saygı' için yürüdüler
afyonkarahisar, şanlıurfa, şırnak, uçak, mardin, milli aredeye saygı,

Afyonkarahisar'da 34 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu, "Afyon Milli İradeye Sahip Çıkıyor" yürüyüşü düzenlendi. İmaret Camisi önünde toplanan yaklaşık 4 bin kişilik grup, Anıtpark'a kadar yürüdü. Platform adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, son aylarda yaşanan gelişmelerin Türkiye'ye büyük zararlar verdiğini gördüklerini söyledi. Şanlıurfa'da da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İstanbul merkezli operasyonla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek verdi. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya gelen grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, millet iradesine sahip çıkmak için bir araya geldiklerini söyledi.
Geleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği üyelerinden oluşan 50 kadın, dernek binasında bir araya gelerek Başbakan Erdoğan'a destek için Kürtçe mevlit okutup basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Hatice Atan, açıklamasında "17 Aralık operasyonu Türkiye'nin demokrasisine, milletin seçtiği Başbakana karşı girişilmiş örgütlü bir operasyondur" dedi. Uşak'ta ise 26 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Milli İradeye Saygı Platformu üyeleri, Türkiye üzerinde oynanan oyuna izin vermeyeceklerini belirterek, sandıkla gelenin sandıkla gitmesi gerektiğini açıkladı. MÜSİAD Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan, platform adına yaptığı açıklamada, siyasi ve toplumsal iradenin, dışarıdan ve içeriden sinsi ve planlı bir saldırıyla karşı karşı olduğunu kaydetti. Mardin'de 43 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile kanaat önderleri Vali Ozan Caddesi'nde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile Başbakan Erdoğan'a destek verdi ve dua etti. Platform sözcüsü Mustafa Aydın, grup adına yaptığı açıklamada, siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayan güçlü bir Türkiye'de muktedir bir hükümetin olmasını büyük bir imkan olarak gördüklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...