Tgrt Haber
02 Aralık 2019 00:17

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 'Asgari ücret toplantısı' öncesi açıklama

Bugün (2 Aralık Pazartesi) gerçekleştirilecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi HAK-İŞ Konfesderasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan açıklama geldi. Arslan yaptığı açıklamada, kendi asgari ücret tekliflerinin hazır olduğunu, ancak Türk-İş’ten gelecek rakamları beklediklerini söyledi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 'Asgari ücret toplantısı' öncesi açıklama
asgari ücret,asgari ücret tespit komisyonu,asgari ücret toplantısı,asgari ücret görüşmeleri

Balıkesir'de bir okul açılışı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan HAK-İŞ Konfesderasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2 Aralık Pzartesi günü toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu mevzuatımıza göre işçi kesimini en büyük Konfederasyon temsil ediyor. Bu sene Türk-İş Genel Başkanının talebi üzerine, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda Türk-İş’i temsil eden heyet, geçtiğimiz gün Hak-İş’i ziyaret etti. Kendileriyle bir görüşmemiz oldu.

Türk-İş'in rakamları, bizim rakamlarımız ve DİSK’in belirleyeceği rakamlar konusunda ortak bir rakam belirleyebilirsek, önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız. Henüz şu anda görüşmelerin ilk aşamasındayız.

Türk-İş’in belirleyeceği, bizim de üzerinde mutabık kalacağımız bir rakamı tespit edersek, bunun arkasında durup ve destek vereceğiz. Hak-İş olarak Türk-İş'ten gelen böyle bir adımın karşısında bizim bir rakam belirlememiz gerçekten bu ortak çalışmaya zarar verir diye düşünüyoruz. Yoksa Hak-İş’in çalışmaları tamam. Raporlarımız tamam.

Asgari ücretle ilgili ne beklediğimiz, ne istediğimiz bunun gerekçeleri ile beraber geniş bir raporumuz var. Ancak bu raporu, Turk-İş ile birlikte çalışma kararı çıkınca, kamuoyu ile paylaşmayı şimdilik düşünmüyoruz. Ama önümüzdeki günlerde gelişmelere göre değerlendireceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...