Tgrt Haber
07 Aralık 2018 17:28

Milyonların sesi Gülden Görmez TGRT HABER'e konuştu

Asgari ücret tespit komisyonuna katılan ilk işçi olan Gülden Görmez, toplantının ardından ilk kez Tgrt Haber spikeri Ekrem Açıkel’e konuştu. Komisyondan empati yapmalarını isteyen Görmez görüşmenin detaylarını anlattı.

Milyonların sesi Gülden Görmez TGRT HABER'e konuştu
gülden görmez,,asgari ücret,

Asgari ücret pazarlığında komisyon toplantılarının birincisi yapıldı. Ücret tespit komisyonuna ilk kez asgari ücretli bir işçi de katıldı. Toplantıya katılan güvenlik görevlisi Gülden Görmez, görüşmenin ayrıntılarını ilk kez TGRT HABER Spikeri Ekrem Açıkel’e anlattı.

“İKİ BİN LİRA ÜSTÜ OLMASINI BEKLİYORUM”
İki çocuk annesi olan Gülden Görmez, asgari ücretin 2 bin lira ve üzeri olmasını istediğini belirtti. Şu anki asgari ücret miktarıyla yani 1603 liraya geçinemediğini söyleyen Görmez; “empati yaparlarsa bizleri daha iyi anlayacaklarını düşündüğüm için empati yapmalarını istedim” dedi.

“850 LİRA KİRA ÖDÜYORUM”
7 milyon asgari ücretlinin sesi olan Görmez, kirada oturduğu için 1603 liraya geçinmesinin mümkün olmadığını söyledi. Yalova Üniversitesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Görmez, maaşının 850 lirasının kiraya gittiğini söyledi.

“ARTIK ÇOCUKLARIMIZA MAHCUP OLMAK İSTEMİYORUZ” 
Komisyondan empati yapmalarını isteyen Görmez; “ oğlum üniversitede okuyor. Bunu da dile getirdim. Benden ona çok fazla bir gelir olmuyor. Çünkü ona ayıracak bir param yok, yetmiyor. Bir tek benim çocuklarım değil. Milyonlarca asgari ücretlinin çocukları bu durumda ve bizler çocuklarımıza mahcup olarak yaşıyoruz bu hayatı. Çocuklara artık mahcup olmak istemiyoruz. Onların gönüllerini yapmak istiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...