Tgrt Haber
08 Aralık 2015 22:40

Minik Delal yüreği ile kışa meydan okuyor

Suriye'deki iç savaştan kaçarak ailesiyle geldiği Hatay'da bir çadırda yaşama tutunan 4 yaşındaki Delal, soğuk havaya rağmen üzerindeki yazdan kalma kıyafetlerle yokluğu gözler önüne seriyor.

Minik Delal yüreği ile kışa meydan okuyor
delal, suriye,

İnsanları evlerinden, yurdundan eden ve yaklaşık 5 yıldır süren Suriye'deki iç savaş, mazlum halkı imkansızlıklara sürüklemeye devam ediyor.

Savaş nedeniyle kimileri ülkelerini terk etti, kimileri ise ağır bombardıman altında can verdi. Hayatta kalmayı başaran her Suriyelinin ayrı bir dramı var. Ailesiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bir köyde kurdukları çadırda yaşama tutunan 4 yaşındaki Delal Kaddur'un hikayesi bunlardan biri.

Hava sıcaklığının zaman zaman eksi 2 dereceyi bulduğu ilçede, yazdan kalma kısa kollu tişört ve çorapsız ayaklarındaki terliklerle soğuk havaya meydan okuyan Suriyeli çocuk, ülkesindeki acımasızlığı ve içinde bulunduğu imkansızlıkları gözler önüne seriyor.

Zorluklara rağmen içindeki sevgiyi kaybetmeyen Delal'in en büyük zevki ise babasının kendisine doğum gününde hediye ettiği muhabbet kuşu. Delal, kuşuna gösterdiği sevginin sıcaklığıyla üşüyen bedenini ısıtmaya çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...