Tgrt Haber
22 Şubat 2014 22:52

Mısır'da göstericileri vuran polislere beraat

25 Ocak devrimi sırasında 'Göstericileri öldürmek' suçlamasıyla yargılan tüm sanıkların beraat etmesinin, müvekilinin beraati anlamını taşımadığını açıklandı.

Mısır'da göstericileri vuran polislere beraat
hüsnü mübarek, Ferid ed-Dib, Mısır, 25 Ocak devrimi

"Göstericileri öldürmek" suçlamasıyla yargılaması süren 6 polisin de bugün serbest bırakılmasının ardından yapılan açıklama Mübarek'in avukatı Dib, Mısır yargısına göre, asıl failin beraati durumunda suç ortağının da beraat etmesi gerektiğini ancak Mübarek'in davasında fail bulunmadığı için aynı durumun geçerli olmadığını belirtti. Dib, 8 Mart'ta görülmesi beklenen davada failin meçhul kalacağını ifade etti. Aynu'ş Şems Üniversitesi'nde Ceza Hukuku Profesörü İbrahim İd Nayil ise "Mübarek, dönemin İçişleri Bakanı Habib Adili ile 6 yardımcısının 8 Mart'ta 'göstericileri öldürmeye teşvik' suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılacakları davadan beraat edeceği" yorumunda bulundu. Nayil, "göstericileri öldürmek" suçlamasıyla yargılan tüm sanıkların beraatinin, suça azmettirenin de beraati anlamı taşıdığını kaydetti.
"Uluslararası Adalet Divanı'na başvuracağız"
Öte yandan, 25 Ocak devrimi sırasında İskenderiye'de hayatını kaybeden göstericilerin yakınları, mahkemenin verdiği karara çok şaşırdıklarını ve Uluslararası Adalet Divanı'na başvuracaklarını söyledi. İskenderiye Ceza Mahkemesi, bugün 83 göstericinin ölümü ve yüzlercesinin yaralanmasıyla suçlanan 6 polis yetkilisi hakkında beraat kararı vermişti. Söz konusu kararla Mübarek, dönemin İçişleri Bakanı Adili ile 6 yardımcısının "Göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılandığı dava dışında, 25 Ocak devrimi sırasında göstericileri öldürmekle suçlanan tüm sanıklar beraat etmiş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...