Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2021 07:17

HDP’den skandal çağrı: Teröristbaşına özgürlük istediler

HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan için özgürlük istedi. Sancar, bir sonraki ittifaklarının ise ‘Öcalan’a özgürlük ittifakı’ olacağını söyledi.

HDP’den skandal çağrı: Teröristbaşına özgürlük istediler
HDP,mithat sancar,abdullah öcalan,PKK,terör,terörist

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan hakkında kapatma davası olan partisinin savunma işlemleri devam ederken tepki çeken bir çıkış geldi. Mithat Sancar terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan için özgürlük istedi. Sancar ayrıca bir sonraki ittifaklarının ise Öcalan’a özgürlük ittifakı olacağını söyledi.

SKANDAL ÖCALAN ÇAĞRISI

Siyasi partilerin 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için hazırlıkları sürüyor. Gelecek seçimler için muhalefet partileri arasında ittifak kurulması ve güncel gelişmelerle ilgili müzakere amaçlı ziyaretler de başladı. Millet İttifakı cephesinde birlikte yürüyecek partiler arasında ise HDP gerginliği yaşanırken CHP HDP’yi ittifak içerisinde tutmak istiyor. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yaşanan bu gelişmelerin ardından Şırnak halk buluşmasında skandal bir çağrı yaptı. Teröristbaşı Abdullah Öcalan için özgürlük isteyen Sancar, HDP’nin bir sonraki ittifaklarının Öcalan’a özgürlük ittifakı olacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...