Tgrt Haber
18 Şubat 2022 14:36 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 16:10

Metin Gürcan’la ilgili çarpıcı MİT raporu: Askeri sırları ifşa etti, PKK’ya “Kürt isyancılar” demiş

Metin Gürcan hakkında kabul edilen ikinci iddianameye giren MİT raporunun detayları ortaya çıktı. Raporda Gürcan’ın Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK’ya yönelik tüm hareketliliğini tek bir raporda topladığı, terör örgütü PKK’dan terör örgütü yerine “Kürt isyancılar” diye bahsettiği belirtildi.

Metin Gürcan’la ilgili çarpıcı MİT raporu: Askeri sırları ifşa etti, PKK’ya “Kürt isyancılar” demiş

Ankara'da 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan tutuklanan DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan hakkında hazırlanan iddianameye Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT)  raporu da girdi. Raporda Gürcan’ın askeri sırları ifşa ettiği, eli kanlı terör örgütüne Kürt isyancılar dediği ortaya çıktı.

Eski asker ve DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan, yabancı devletlerin Ankara’daki büyükelçiliklerinde çalışanlarla yaptığı görüşmeler Milli İstihbarat Teşkilatı ve terörle mücadele ekiplerince deşifre edilmişti. Görüşmelerde para alan Gürcan, karşılığında askeri ve siyasi bilgiler paylaşıyordu. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Metin Gürcan’ın hakkında hazırlanan ikinci iddianame bu hafta kabul edildi.

ASKERİ SIRLARI SIZDIRDI

Metin Gürcan hakkında müebbet ve 35 yıl hapis istenen o iddianameye MİT raporu da girdi. Raporda Gürcan’ın askeri sırları yabancı istihbaratçılara sızdırdığı kaydedildi. Yabancılara askeri geçmişine dayalı kişisel değerlendirmelerde bulunmasının askeri sırların ifşası olduğu vurgulandı. Milli güvenlik açısından risktir denildi.

PKK'LI TERÖRİSTLERE "KÜRT İSYANCILAR" DEMİŞ

Yazıda dikkat çeken bir başka nokta da Gürcan’ın Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK terör örgütüne karşı faaliyetleriyle ilgili hazırladığı rapordu. Özellikle rapordaki İdlib başlığına dikkat çekildi. Gürcan’ın paylaştığı bölgedeki Türk askeri ve Suriye Milli Ordusuna ait konum ve silah bilgilerinin açık kaynaklardan elde edilemeyeceğinin altı çizildi. Ayrıca PKK terör örgütünden Kürt isyancılar diye bahsettiği de hatırlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...