Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 11:49 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 13:01

Son dakika! MİT'ten Gara'ya nokta operasyon: PKK'nın sözde lojistik sorumlusu Azad Yandı öldürüldü

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine nokta operasyon düzenledi. Söz konusu operasyon sonucu aralarında terör örgütü PKK'nın sözde Gara lojistik sorumlusu Azad Yandı'nın da olduğu 7 terörist öldürüldü. Ayrıca Mardin, Hakkari ve Batman'da düzenlenen operasyonlarla beraber bir gün içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20'ye yükseldi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! MİT'ten Gara'ya nokta operasyon: PKK'nın sözde lojistik sorumlusu Azad Yandı öldürüldü
PKK,MİT,operasyon,terörist

Güvenlik güçleri sınır içi ve sınır ötesinde terör örgütleriyle mücadelesine ara vermeden devam ediyor. Son olarak Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyonda, PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden birinin de olduğu 7 kişi etkisiz hale getirildi.

GARA LOJİSTİK SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Gara'da operasyon düzenledi. Operasyonla örgüte büyük bir darbe daha vuruldu. PKK'nın sözde Gara lojistik sorumlusu "Soro Amed" kod adlı Azad Yandı'nın arasında bulunduğu 7 terörist etkisiz hale getirildi.

1 GÜNDE 20 TERÖRİST ETKİSİZ HALDE

Öte yandan Mardin'de sınırdan sızmaya çalışan 7 PKK'lı terörist daha öldürüldü. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Her nerede olursa olsun teröre geçit yok! Suriye’nin kuzeyinden Mardin Kızıltepe hudut hattımıza saldırı ve sızma girişiminde bulunan 7 PKK/YPG'li terörist Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Eren Abluka-29 operasyonu kapsamında Hakkari'de 4, Batman'da ise 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece bugün içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20'ye yükseldi.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında şöyle denildi:

"Eren Abluka-29 operasyonu kapsamında, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ve Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Merkez ilçe Yoncalı kırsalında 09 Ağustos 2022 tarihinde, P-İHA, J-SİHA ve Hava Kuvvetleri destekli olarak, PÖH, JÖH ve Jandarma Komando timlerinin katılımıyla icra edilen istihbarata dayalı müşterek nokta operasyonunda; 4 bölücü örgüt mensubu silahları ile birlikte [(2) adet M16 P.Tf., (2) Kalaşnikof] etkisiz hale getirilmiştir.

Eren Abluka operasyonları kapsamında bugün Hakkari’de 4, Batman’da 2 olmak üzere toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6 olmuştur. Terörle mücadele operasyonlarına bölge halkının da desteğiyle inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...