Tgrt Haber
02 Haziran 2022 13:40 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 14:45

Son dakika! MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde yöneticisi Mehmet Doğan öldürüldü

Son dakika haberi: MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Mehmet Doğan etkisiz hale getirildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
Son dakika! MİT'ten Irak'ta nokta operasyon:  PKK'nın sözde yöneticisi Mehmet Doğan öldürüldü
MİT,Operasyon,TSK,Irak,Terörist,PKK

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yurt içinde ve dışında terör ötgütlerine karşı verdiği mücadele hız kesmeden devam ediyor. Yerleri tespit edilen teröristler düzenlenen operasyonlarla tek tek etkisiz hale getiriliyor. 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT tarafından Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operayonda eli kanlı terör örgütü PKK'nın söz yöneticilerinden Mehmet Doğan öldürüldüğü açıklandı.

Son dakika! MİT'ten Irak'ta nokta operasyon:  PKK'nın sözde yöneticisi Mehmet Doğan öldürüldü
PKK'nın sözde yöneticilerinden Mehmet Doğan

Dılhaz Gabar kod Mehmet Doğan 1996 yılında katıldığı örgütte, 2005 yılında PKK İran Alanı 2. Derece sorumlusu, 2008 yılında Kandil Alanı Lojistik Sorumlusu, 2009 yılında Botan sahası/Gabar Alanı sorumlusu, 2015 yılında Kandil Saha Yürütme Üyesi, 2017 yılında Zap Sahası Kurumlar sorumlusu, 2018-2020 yıllarında ise HPG Mahmur Merkez Cephesi Sorumlusu görevlerini yürütmüştü.

PKK'NIN KERKÜK'TE GÜÇLENME STRATEJİSİ ÇÖKERTİLDİ

Türkiye'nin sınırötesi askeri harekatları ve özellikle MİT'in üst düzey PKK'lıları etkisiz hale getirmesiyle birlikte sıkışan örgüt yeni alanlar kazanma arayışına girdi. PKK'nın bu stratejisini deşifre eden MİT son bir yıldır PKK'nın Kerkük'teki üst düzey yapılanmasını hedef aldı ve başarılı nokta operasyonları ile birçok kritik üs ve ismi etkisiz hale getirdi.

PKK'YA DARBE ÜSTÜNE DARBE

Öte yandan terör örgütü PKK'nın Suriye'deki unsurlarına da ağır darbe indirildi. Sabah saatlerinde MSB'den yapılan açıklamada, Barış Pınarı bölgesinden taciz ateşi açan 11 PKK'lı terörist öldürüldüğü duyurulmuştu. 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1532259623725580289

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Oner 2 Haziran 2022 15:27

Alllahim yardımcımız olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...