Tgrt Haber
16 Ağustos 2022 09:32 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 09:53

Son dakika! MİT'ten Kamışlı'da üst düzey operasyon: Sözde eyalet yöneticisi Muhsin Yağan etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da PKK terör örgütünün sözde Kamışlı eyalet yöneticisi "Dijvar Silopi" kod adlı Muhsin Yağan etkisiz hale getirildi. Teröristin güvenlik güçlerine yönelik çok sayıda terör eyleminin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu bildirildi.

Son dakika! MİT'ten Kamışlı'da üst düzey operasyon: Sözde eyalet yöneticisi Muhsin Yağan etkisiz hale getirildi
Kamışlı

Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT), Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı bölgesinde sözde Kamışlı eyalet yöneticisine yönelik nokta operasyon düzenlendi. 

Edinilen bilgilere göre, güvenlik güçlerine yönelik sınır hattındaki çok sayıda terör eyleminin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu belirtilen "Dijvar Silopi" kod adlı Muhsin Yağan'ın, Kamışlı'da olduğu tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye operasyon düzenleyen MİT, terörist Yağan'ı etkisiz hale getirdi.

Son dakika! MİT'ten Kamışlı'da üst düzey operasyon: Sözde eyalet yöneticisi Muhsin Yağan etkisiz hale getirildi

TERÖR ÖRGÜTÜNE 1990'DA KATILMIŞ

Terör örgütü PKK'ya 1990'li yıllarda katılan terörist Yağan, Şırnak kırsalındaki terörist faaliyetinin ardından Irak'ın Kandil, Zap, Gara, Metina ve Mahmur'un yanı sıra İran'ın Kelareş bölgesinde sözde sorumlu düzeyinde faaliyette bulundu.

Son olarak 2020 yılında örgüt elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatıyla Suriye'nin Kamışlı bölgesine gönderilen Yağan, burada sözde Kamışlı eyaleti yöneticisi olarak görev yürütüyordu.

Terör örgütünün sözde üst düzey sorumlularına yönelik operasyonlarını hızlandıran MİT, son olarak 6 Ağustos'ta Suriye Kamışlı'da örgütün Amude-Derbesiye eyaleti genel sorumlusu İran asıllı "Rezan Cavit" kod adlı Yusif Mehmud Rebani'yi etkisiz hale getirmişti.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ender Arslan köln 22.041.197916 Ağustos 2022 09:47

Almanya'nın bütün askeri gemileri benim bütün Amerikan askeri gemileri de benim Ama ben onları el demeyeceksiniz Onlar kendilerini korumak için o ülkede kalıyor kimse kullanamaz onları

Sonraki Haber Yükleniyor...