Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 09:15 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 10:01

Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon: PKK'nın sözde eyalet sorumlusu öldürüldü

Son dakika haberi: MİT'in Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK/YPG'nin sözde eyalet sorumlusu İran asıllı Yusif Mehmud Rebani öldürüldü.

Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon: PKK'nın sözde eyalet sorumlusu öldürüldü
MİT,TSK,Suriye,Operasyon,Terörist,PKK

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) terör örgütü PKK'ya üst üste ağır darbeler indiriliyor. Son olarak MİT'in Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK/YPG'nin sözde eyalet sorumlusu İran asıllı Yusif Mehmud Rebani etkisiz hale getirildi. Operasyona katılan ekip, daha sonra güvenli şekilde Türkiye'ye döndü.

PKK'NIN İRAN KOLU PJAK'DA DA GÖREV YAPTI

PKK'ya 1990'lı yıllarda katılan terörist Rebani'nin, 2010'da örgütün İran kolu PJAK'ın sözde en üst yürütme organı "Koordinasyon Komitesi"nde sorumlu olarak görev yaptığı belirlendi.

2014'te Irak'ın Kandil bölgesinde yapılan örgüt konferansının ardından sözde Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgürlük Kongresi'nin kurucu eş başkanı olarak seçilen Rebani, aynı yıl PKK'nın silahlı kanadı HPG Askeri Konseyi'nin de kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon: PKK'nın sözde eyalet sorumlusu öldürüldü

PKK'YA NEFES ALDIRILMIYOR

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün sosyal medya hesabından terör örgütü PKK'ya indirilen darbeleri üst üste açıklamıştı.Bakan Soylu, Eren Abluka operasyonu kapsamında öldürülen 4 terörist ve Suriye'de yakalanan canlı bombanın ardından İstanbul'da da Murat Karayılan'ın talimatıyla Türkiye'ye gelen Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı'nın sahte kimlikle yakalandığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...