Tgrt Haber
29 Eylül 2022 09:45 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 10:49

Son dakika: MİT’ten Suriye'de nokta operasyon! 3 terörist yakalandı

Son dakika haberi: Sınır dışında son dönemde başarılı operasyonlarını arttıran MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin-Azez kara yolu üzerinde düzenlediği operasyonla, PKK/PYD'li teröristler Ozan Tunç, Mehmet Kaykır ve Ferhad Edemen'i yakaladı. Suriye Milli Ordusu'nun da yardımı ile gerçekleştirilen operasyonda yıllarca örgütte eylemlere katılan teröristler sağ olarak enselendi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika: MİT’ten Suriye'de nokta operasyon! 3 terörist yakalandı
,suriye,operasyon

Son dönemde özellikle sınır dışında başarılı operasyonlara imza atan  MİT 3 teröristi daha yakaladı. Terör örgütüne ağır darbe indirerek sözde örgütün yöneticilerini etkisiz hale getiren MİT, PKK/YPG/PYD'li teröristlerin Suriye'de terörden arındırılmış harekat bölgeleri üzerinden güvenlik güçlerine eylem gerçekleştirmek amacıyla Amanoslara doğru intikal etmeyi planladığını tespit etti. Bunun üzerine emniyet birimleri ile olay teyit edildi ve MİT ekipleri teröristlerin yakalanması için operasyona başladı. 

SURİYE MİLLİ ORDUSU GETİRDİ, MİT YAKALADI

Terör örgütü mensupları Adnan Piro kod adlı FerhaD Edemen, Bahtiyar kod adlı Ozan Tunç ve Çem Riha kod adlı Mehmet Kaykır Tel Rıfat alanından hareket ederek FKH alanına ulaştı. FKH alanında örgüt mensuplarını karşılayan ve milis rolünü oynayan Suriye Milli Ordrusu unsurları operasyonun güvenliğini sağlamak amacıyla örgüt mensuplarını Afrin şehir merkezine getirdi. Afrin şehir merkezi girişinde Afrin- Azez karyoolu üzerinde pusuda bekleyen MİT ekibi örgüt mensuplarını silah ve teçhizatları ile birlikte sağ olarak ele geçirdi. 

YILLARDIR ÖRGÜTTE OLAN TERÖRİSTLER ENSELENDİ

Yakalan teröristlerden Mehmet Kaykır'ın 2012'de PKK'ya katıldığı, örgütün gençlik faaliyetlerinde yer alarak İran'da da örgüt adına falliyet yürüttüğü son olarak Amanos saha yönetiminde Dörtyol Sorumlusu olduğu belirlendi. Ferhad Edemen'in 2010 yılında PKK'ya katıldığı, Zeytindalı Harekatı öncesinde Amonoslar'da kurye ve muhabere sorumlusu olarak falliyet gösterdiği öğrenildi. Ozan Tunç isimli teröristin ise 2014'te örgütte katıldığı ve suikast eğitimi aldığı örgüt elebaşlarından Bahoz Erdal Kod Fehman Hüseyin'in yakın koruması olduğu duyuruldu. 

Güvenlik kaynakları sağ olarak ele geçirilen teröristlerin yakalanması ile Zeytindalı harekatının terör örgütün Akdeniz açılımı faaliyetlerine büyük bir darbe vurulduğu belirtti.

Son dakika: MİT’ten Suriye'de nokta operasyon! 3 terörist yakalandı

(Terörist Mehmet Kaykır)

Son dakika: MİT’ten Suriye'de nokta operasyon! 3 terörist yakalandı

(Terörist Ozan Tunç)

Son dakika: MİT’ten Suriye'de nokta operasyon! 3 terörist yakalandı

(Terörist Ferhad Edemen)

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...